filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.
13ο Φεστιβάλ Πολιστικών ομάδων ΦΕΠΑ (18-19-20 Μαΐου) Είσοδος ελεύθερηηη!


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - AΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ - AΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Lara Croft! » 08 Σεπ 2008, 20:07

Ειπα να δωσω μερικες πληροφοριες για τους πρωτοετεις αλλα και για μεγαλυτερους που ακομα ισως να μην εχουν ενημερωθει...


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
2. ΤΜΗΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
3. ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ
4. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
5. ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΝΑ
6. ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
8. ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
9. ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
10.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ1.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Υγειονομική περίθαλψη δικαιούνται οι προπτυχιακοί κα: μεταπτυχιακοί φοιτητές, ημεδαποί, ομογενείς και αλλοδαποί για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης που προβλέπονται ως ελάχιστη διάρκεια των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών αντίστοιχα ενός Τμήματος, προσαυξημένο κατά το ήμισυ.
Προκειμένου για το τελευταίο έτος σπουδών η περίθαλψη παρατείνεται και μετά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για όσους δεν έχουν λάβει τον τίτλο σπουδών τους μέχρι τότε.
Η Υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών περιλαμβάνει:
α) Ιατρική εξέταση
β) Νοσοκομειακή εξέταση
γ) Φαρμακευτική περίθαλψη
δ) Παρακλινικές εξετάσεις
ε) Εξέταση στο σπίτι
στ) Τοκετούς
ζ) Φυσιοθεραπείες
η) Οδοντιατρική περίθαλψη
θ) Ορθοπεδικά είδη.
Αναλυτικά η υγειονομική περίθαλψη παρέχεται στους φοιτητές ως εξής:

α) Ιατρική εξέταση

Ο φοιτητής που έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης μπορεί να προσέρχεται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα ιατρεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Πανεπιστημιακής Λέσχης, προσκομίζοντας το φοιτητικό βιβλιάριοπερίθαλψης (.Φ .Β.Π.).

Το βιβλιάριο αυτό δίνεται στο σπουδαστή κατά την εγγραφή του στο Τμήμα και ανανεώνεται κάθε χρόνo από την Γραμματεία του Τμήματος .
Στην υγειονομική Υπηρεσία λειτουργούν τα εξής Ιατρεία:

1. Δυο παθολογικά ιατρεία καθημερινά 8:30-13:30 τηλ 210-3688208 ,210-3628200
2. Ενα γυναικολογικό ιατρείο κατόπιν ραντεβού 9:30-14:00 τηλ 210-3688242
3. Ακτινολογικο εργαστήριο καθημερινά 8:00-13:30 τηλ 210-3688212
4. Οδοντιατρείο 8:00-13:00 τηλ 210-3688210

Παρέχονται οι πρώτες βοήθειες μέσα στο ωράριο λειτουργίας των παραπάνω Ιατρείων στους φοιτητές και σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στους χώρους που βρίσκονται πλησίον της Πανεπιστημιακής Λέσχης.

β)Νοσοκομειακή-περίθαλψη(τηλ.21036.88.218,21036.15.060, 21036.88.211)

Η Νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ. και κατά προτίμηση στις Πανεπιστημιακές Κλινικές σε Ββ' θέση και υπολογίζεται με βάση το τιμολόγιο που ισχύει κάθε φορά για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Η περίθαλψη αυτή μπορεί να παρασχεθεί και σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Ι.Δ. ή σε Ιδιωτικές Κλινικές, σε περίπτωση που στα Ιδρύματα του Δημοσίου υπάρχει έλλειψη κλίνης, όταν το περιστατικό κριθεί επείγον. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλονται τα αντίστοιχα νοσήλια της θέσης Ββ' σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ.
Η εισαγωγή στα ανωτέρω Ιδρύματα γίνεται, αφού προηγούμενα ο φοιτητής εφοδιασθεί με το ανάλογο εισιτήριο από την Υγειονομική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέσχης.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να παρακαμφθεί: α) όταν τα γραφεία της Υπηρεσίας αργούν και β) όταν το περιστατικό κριθεί επείγον.
Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει, μέσα σε δύο κατ' ανώτατο όριο εργάσιμες ημέρες από την εισαγωγή, να ειδοποιηθεί η Υγειονομική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέσχης από τον ασθενή ή από κάποιον οικείο του ή από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, προκειμένου ο αρμόδιος γιατρός της Λέσχης να αποφανθείγια το επείγον της περίπτωσης.
Σε περίπτωση μη αναγγελίας και μη πιστοποίησης της αναγκαιότητας εισαγωγής του, εκ μέρους γιατρού της Υγειονομικής Υπηρεσίας, η δαπάνη βαρύνει εξ ολοκλήρου το φοιτητή.
Όταν όμως υπάρχουν περιστατικά, κατά τα οποία οι φοιτητές εισάγονται στο Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση ή σε βαριά ψυχική διέγερση, επειδή πρόκειται για περιπτώσεις ανωτέρας βίας, το παραπάνω αναφερόμενο χρονικό όριο για ενημέρωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας αρχίζει από τότε που έληξε η περίπτωση ανωτέρας βίας (Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου της 7.2.85).

γ) Φαρμακευτική περίθαλψη

Οι συνταγές αναγράφονται στο Φ.Β.Π. και χορηγούνται:
1. από τους γιατρούς της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Πανεπιστημιακής Λέσχης,
2. από τους γιατρούς Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και
3. από ιδιώτες γιατρούς.
Για τις περιπτώσεις 2 και 3 πρέπει, μέσα σε δύο κατ' ανώτατο όριο εργάσιμες ημέρες από την έκδοσή της, να θεωρηθεί η συνταγή από τους γιατρούς της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Πανεπιστημιακής Λέσχης, αλλιώς δεν είναι εκτελεστή.
Η συνταγή πρέπει να περιλαμβάνει με σαφήνεια το ονοματεπώνυμο, το Τμήμα, τον αριθμό μητρώου του φοιτητή, τη γνωμάτευση της πάθησης, την ημερομηνία, την υπoγραφή και τη σφραγίδα του γιατρού.
Οι συνταγές εκτελούνται στα συμβεβλημένα φαρμακεία, ο δε ενδιαφερόμενος υπογράφει τη συνταγή με τη παραλαβή των φαρμάκων.

δ)Παρακλινικές εξετάσεις

Γίνονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής ή στα εργαστήρια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Δημοσίου ή στα εργαστήρια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ιδιωτικού Δικαίου, μετά από παραπομπή των φοιτητών από την Υγειονομική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέσχης.
Η πληρωμή γίνεται με βάση το τιμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

ε) Εξέταση στο σπίτι

Όταν η κατάσταση του ασθενούς καθιστά δυσχερή τη μετάβασή του στο ιατρείο, μπορεί να καλέσει κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες γιατρό της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Πανεπιστημιακής λέσχης στο σπίτι του.
Αν ο γιατρός αδυνατεί να μεταβεί στο σπίτι του ασθενούς ή τα γραφεία της Υπηρεσίας αργούν, και εφόσoν η κατάσταση του ασθενούς το επιβάλλει, ο ασθενής μπορεί να εισαχθεί στο εφημερεύoν Νοσοκομείο ή σε Ιδιωτική Κλινική.
Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην ενότητα β' (νοσοκομειακή περίθαλψη).

στ) Τοκετοί

Σε περίπτωση φυσιoλoγικoύ τοκετού ή καισαρικής τομής, εκτός από την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας, εφόσον αυτή έγινε σε Πανεπιστημιακή Κλινική ή Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ν.Π.Δ.Δ., παρέχεται στις φοιτήτριες και επίδομα τοκετού, ίσο με το επίδομα που παρέχεται στους δημόσιους υπαλλήλους και με την προϋπόθεση ότι δεν παίρνει επίδομα ή βοήθημα από άλλη πηγή η ίδια ή ο σύζυγος της.

ζ) Φυσιοθεραπείες

Οι φυσιoθεραπείες εκτελούνται σε φυσιoθεραπευτήρια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Δημοσίου ή των Ν.Π.Ι.Δ., ύστερα από παραπομπή του ασθενούς από την Υγειονομική Υπηρεσία.
Ο φοιτητής που έχει ανάγκη φυσιoθεραπείας από ατύχημα ή άλλη ασθένεια υποβάλλει στην Υγειονομική Υπηρεσία αίτηση με σχετική γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού.

η) Οδοντιατρική περίθαλψη

Οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται στο Οδοντιατρείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας.
Η περίθαλψη αφορά θεραπευτικές εργασίες και όχι προσθετικές και ορθοδοντική, είναι δε ανάλογη με εκείνη των δημοσίων υπαλλήλων.

θ) Ορθοπεδικά είδη

Η δαπάνη για ορθοπεδικά είδη καλύπτεται, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τους δημόσίους υπαλλήλους και μόνο στην περίπτωση που η ανάγκη προέρχεται από ασθένεια ή ατύχημα.
Στην περίπτωση αυτή ο φοιτητής υποβάλλει αίτηση,με σχετική γνωμάτευση ορθοπεδικού γιατρού,η οποία εξετάζεται από την Υγειονομική Υπηρεσία που αποφαίνεται σχετικά.

Δαπάνες που δεν καλύπτονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών δεν περιλαμβάνει τις εξής δαπάνες:
για ακουστικά βαρηκοΐας, στοιχειώδη φάρμακα, ιατρικά εργαλεία και όργανα, διορθωτικούς φακούς πάνω από το ποσό των 3.000 δρχ., φακούς επαφής πάνω από το ποσό των 10.000 δρχ., σκελετό πάνω από το ποσό των 5.000 δρχ., καλλυντικά, λουτροθεραπείες, αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμου και πλαστικές εγχειρήσεις.
Σχετικά με τη χορήγηση διορθωτικών φακών, φακών επαφής και σκελετού διευκρινίζεται, ότι οι φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) έχουν δικαίωμα, και εφόσον θεωρείται απαραίτητη η αλλαγή κατά την κρίση του αρμόδιου γιατρού, για ένα ζευγάρι διορθωτικών φακών κάθε χρόνο, φακών επαφής κάθε δύο χρόνια και σκελετού εφάπαξ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Εκλογή ασφαλιστικού φορέα

Σε περίπτωση που ο φοιτητής δικαιούται άμεσα ή έμμεσα περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα, μπορεί να επιλέξει τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμάει καθε Πανεπιστημιακό έτος με υπεύθυνη δήλωση.
Σε περίπτωση που ο ασφαλιστικός φορέας, τον οποίο έχει επιλέξει ο φοιτητής, καλύπτει μόνο τη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή μέρος της δαπάνης νοσηλείας, η Πανεπιστημιακή Λέσχη καλύπτει την υπόλοιπη δαπάνη, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ενότητα, που αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τόπος παροχής υγειονομικής περίθαλψης

Η περίθαλψη παρέχεται μέσα στην Ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα:
α) στους φοιτητές που βρίσκονται στην έδρα του Α.Ε.Ι.
β) στους φοιτητές που μετέχουν σε πανεπιστημιακές εκδρομές ή κάνουν πρακτική εξάσκηση ή εκπονούν πτυχιακή διατριβή εκτός της έδρας του οικείου Α.Ε.Ι., στον τόπο που ασκείται ή εκπονεί διατριβή ή στον τόπο που έλαβε χώρα το περιστατικό
γ) στους φοιτητές που βρίσκονται εκτός έδρας του οικείου Α.Ε.Ι. και εφόσον το περιστατικό κρίνεται επείγον.
Στην περίπτωση αυτή ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να γνωρίσει στην Υγειoνoμική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέσχης την κατάστασή του μέσα στις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες.
Για την έγκριση της δαπάνης εκτός των άλλων δικαιολογητικών απαιτείται βεβαίωση γιατρού του Δημόσιου (Νοσοκομείου-Αγροτικού Ιατρείου), καθώς και έγκριση του Οργάνου που διοικεί την Πανεπιστημιακή Λέσχη.

Μετάβαση ασθενή φοιτητή στο Εξωτερικό

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις των φoιτητών που πάσχουν από σοβαρότερο νόσημα, η διάγνωση και η θεραπεία του οποίου δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, ύστερα από γνωμάτευση Διευθυντή Κλινικής Πανεπιστημιακών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Δημοσίου και Ν.Π.Ι.Δ. και ύστερα από σχετική εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας και σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του Τμήματος, στo οποίο ο φoιτητής φοιτά, παραπέμπονται στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για την τελική έγκριση μετάβασης στo εξωτερικό.

Υποχρεωτική Υγειονομική Εξέταση

Οι πρωτοεγγραφόμενοι και οι μετεγγραφόμενοι από το εξωτερικό φοιτητές υποχρεώνονται σrις εξής ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες παρέχονται δωρεάν από την Υγειονομική Υπηρεσία:
1. Ακτινολογική
2. Παθολογική
3. Δερματολογική.
Οι κατατασσόμενοι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών υποβάλλονται μόνο σε ακτινολογική εξέταση.

Η Υγειονομική Υπηρεσία σrεγάζεται στoν Α όροφο της Πν/κής Λέσχης.
Τηλ 210 36.88.218, 210 36.88.208, 210 36.88.211.
Ώρες λειτουργίας 8:30-13:30

2.ΤΜΗΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Κύρια δραστηριότητα του Τμήματος είναι η παροχή κάρτας σίτισης στoυς φοιτητές.
Η μέριμνα για τη σίτιση των φοιτητών καθορίζεται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και με τις ισχύουσες διατάξεις των Π.Δ. 387/83,494/85,469/93, το Ν. 2817/2000 την από 30/08/2000 απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου εξουσιοδοτημένου από τη Σύγκλητο και την από 30/10/95 γνωμάτευση του Δικαστικoύ Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η τιμή του ημερήσιου σιτηρεσίου ανέρχεται μέχρι σήμερα σrα 1,64 € για κάθε φοιτητή. Οι φοιτητές που δικαιούνται κάρτα σίτισης, μπορούν να σιτίζονται στα συμβεβλημένα Eστιατόρια ή τις Eστίες ή Οικοτροφεία, εάν διαμένουν σ' αυτά.
Για τους φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στην Πανεπιστημιούπολη, λειτουργεί το Eστιατόριo της Φιλοσοφικής Σχολής μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Για φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στο κέντρο της Αθήνας, λειτουργεί το Φοιτητικό Εστιατόριο της οδού Αραχώβης 44.
Για τους Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής λειτουργεί το Eστιατόριo των Ιατρικών Εργαστηρίων στο Γουδί, στα κτήρια της Ιατρικής Σχολής. Οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σιτίζονται στο Εστιατόριο που λειτουργεί στη Δάφνη, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος.
Οι φοιτητές που δεν δικαιούνται κάρτας σίτισης, μπορούν σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα ισχύοντες συμβατικούς όρους της Διακήρυξης για την σίτιση των φοιτητών του Ιδρύματος μας, να σιτίζονται στο Εστιατόριο της Σχολής τους με τη Φοιτητική τους ταυτότητα, καταβάλλοντας 2,93 € ημερησίως, αναπροσαρμοζόμενη σύμφωνα με την τιμαριθμική αυξηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή στη δωρεάν σίτιση επισκεφθείτε το τμήμα σίτισης στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους 15 στον 5ο όροφο.

Δικαίωμα σίτισης δεν έχουν:
α. Οι φοιτητές οι οποίοι γράψτηκαν στο οικείο Τμήμα ύστερα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις ή κατατάχτηκαν με επιλογή ως πτυχιούχοι Ανωτέρας ή Ανωτάτης Σχολής για απόκτηση άλλου Πτυχίου.
β. Οι αλλοδαποί φοιτητές.
γ. Όσοι φοιτητές στρατεύονται και για όσο χρόνο διαρκεί η στράτευσή τους.
δ. Όσοι φοιτητές συμπληρώσουν το ανώτατο όριο χρόνου λήψης της παροχής
δωρεάν σίτισης, το οποίο είναι όσα τα υποχρεωτικά χρόνια φοίτησης στη Σχολή ή το Τμήμα συν το ήμισυ αυτών.

Η σίτιση των Φοιτητών αρχίζει με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους, ήτοι από 1η Σεπτεμβρίου, και τελειώνει στις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι φοιτητές μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους κάθε ημέρα από: 9 π.μ. μέχρι 12 μ.μ. στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 5ος όροφος
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στα 21036.88.216, 21036.88.230

3.ΦΟITΗΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ

Τα Φοιτητικά Αναγνωστήρια διευκολύνουν τους φοιτητές στη μελέτη τους με τη διάθεση επιστημονικών συγγραμμάτων, για όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο, και διαφόρων άλλων βοηθητικών βιβλίων ελληνικών και ξένων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, λογοτεχνικά βιβλία κ.λπ.).
Τα βιβλία, με τα οποία εμπλουτίζεται η βιβλιοθήκη, προτείνονται από τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τον Προίστάμενο του Τμήματος.
Στους χώρους των Αναγνωστηρίων οι ι φοιτητές μελετούν με δικά τους βιβλία ή με βιβλία rης βιβλιοθήκης, που δανείζονται με τη φοιτητικής τους ταυτότητα και συμπληρώνοντας ένα δελτίο δανεισμού της βιβλιοθήκης (εσωτερικός δανεισμός). Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν έχει εφοδιασθεί με φοιτητική ταυτότητα (πρωτοεισαγόμενοι φοιτητές) ο δανεισμός των βιβλίων γίνεται με το φοιτητικό εισιτήριο ή με άλλο αποδεικτικό στοιχείο της φοιτητικής ταυτότητας, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα.
Τα βιβλία δεν δανείζονται εκτός των Φοιτητικών Αναγνωστηρίων.
Τα Φοιτητικά Αναγνωστήρια στεγάζονται στο κτίριο της ΠανεπιστημιακήςΛέσχης (Ιπποκράτους 15, Β' καί Δ' όροφος και λειτουργούν όλες τις εργάσιμες ημέρες και σε συνεχές ωράριο από τις 8:15π.μ.-8:45μ.μ..Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 36-88-213,210 36.88.219

4.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του στην Πανεπιστημιούπολη - Άνω Ιλίσια είναι στη διάθεση όλων των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να ασκήσουν το δικαίωμά τους να μετάσχουν στα διάφορα προγράμματα και τμήματα άθλησης.
Λειτουργεί από 1η Οκτωβρίου μέχρι 30 Μαΐου.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες εγγράφονται καθημερινα 9-12:30 από 1η Σεπτεμβρίου σε ένα ή περισσότερα αθλήματα της αρεσκείας τους,όπως:

1. Γυμναστική (~σική κατάσταση-αερόμπικ)
2. Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ)
3. Πετοσφαίριση (Βόλλεϋ)
4. Κολύμβηση, γδατοσφαίριση (Πόλο)
5. Σκοποβολή
6. Αντισφαίριση (Τένις)
7. Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πίνγκ-Πόνγκ)
8. Κλασικός αθλητισμός (Στίβος)
9. Ανώμαλος δρόμος
10. Χειμερινά αθλήματα (Σκι)
11. Σκάκι
12. Καράτε
13. Παραδοσιακοί χοροί
Επίσης μπορούν να επιλέξουν ειδικά προσφερόμενα αθλήματα εκτός Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, όπως:
1. Γκολφ
2. Wind surf
3. Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (παρά πέντε)
4. Ανεμόπτερο
5. Αερόστατο
6. Αναρρίχηση
7. Rafting
8. Ιππασία
9. Ιστιοπλοΐα
10. Κατάδυση

Για να εγγραφεί φoιτητής ή φοιτήτρια, πρέπει να προσκομίσει την φοιτητική του ταυτοτητα και μια πρόσφατη φωτογραφία.
Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο λειτουργεί συνεχώς από 8 π.μ. μέχρι 6μ.μ.

Οι διακρινόμενοι για τις αθλητικές τους επιδόσεις φοιτητές και φοιτήτριες πλαισιώνουν τις αντιπροσωπευτικές ομάδες του τμήματος τους ή και του Πανεπιστημίου και συμμετέχουν κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους σε εσωτερικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή πρωταθλήματα. Οι νικητές βραβεύονται από τις Πρυτανικές αρχές σε ειδική τελετή με την λήξη του διδακτικού έτους.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 72.75.551,.210 72.75.552

Η εγγραφή και η συμμετοχή στα αθλήματα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είναι εντελώς δωρεάν για τους φοιτητές.

5.ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Μουσικό Τμήμα έχει σκοπό τη μουσική μόρφωση των φοιτητών και την ανάπτυξη της μουσικής γενικά στο Πανεπιστήμιο, με μαθήματα, οργάνωση φοιτητικής χορωδίας, ορχήστρας, συναυλιών, κ.λπ.
Το Μουσικό Τμήμα οργανώνει συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα. Επίσης συμμετέχει στις επίσημες τελετές του Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιακής Λέσχης και εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο σε εκδηλώσεις της επαρχίας, καθώς και σε διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Διαθέτει μεγάλη αίθουσα εκπαίδευσης που είναι εξοπλισμένη με ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις, πιάνα, μουσική βιβλιοθήκη με έργα κλασικής μουσικής,Δισκοθήκη με δίσκους κλασικής μουσικής, ταινιοθήκη, εγκαταστάσεις μηχανημάτων,πικ-απ, μαγνητόφωνο, ενισχυτές, μεγάφωνα, κ.λπ.
Στη χoρωδία του Μουσικού Τμήματος γράφονται, μετά από ακρόαση, όσοι φοιτητές κρίνονται ικανοί.
Επίσης παραδίδονται και μαθήματα μουσικής θεωρίας, Βυζαντινής μουσικής και κιθάρας.
Στεγάζεται στον Δ' όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης Ιπποκράτους 15.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-36.88.229

6.ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Ευρέσεως Εργασίας Φοιτητών αποτελείται από δύο Γραφεία:
Α) Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και
Β) Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Φοιτητών

Α. Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων έχει σκοπό:
- Το συντονισμό των προβλημάτων των Φοιτητών σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ε.Ε.
- Την ανάπτυξη τον Φοιτητικού Τουρισμού, των Διεθνών Φοιτητικών Σχέσεων, των εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού.
- Τη διοργάνωση των Φοιτητικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Μουσικού, Θεατρικού, Χορευτικού, κ.λπ).
- Την οργάνωση συνεστιάσεων Φοιτητών, Καθηγητών, Διοικητικού Προσωπικού και κάθε άλλης δραστηριότητας, που έχει σχέση με την ψυχαγωγία και την μόρφωση των Φοιτητών.
- Την παρακολούθηση δημοσιευμάτων στον ημερήσιο & περιοδικό τύπο, καθώς και την παροχή πληροφοριών σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές.
Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στεγάζεται στον Δ' όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 (Τηλ 210.36.88.227).

Β. Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Φοιτητών έχει σκοπό να διευκολύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που επιθυμούν να εργασθούν για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να τελειώσουν τις σπουδές τους.
Οι εργασίες που προσφέρονται είναι διάφορες, όπως Π.χ. ΒΑΒΥ SITTER, σε φροντιστήρια, υπάλληλοι σε δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
Για να βρει κάποιος φοιτητής εργασία πρέπει να υποβάλει μια απλή αίτηση στο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας και να παρακολουθεί τις σχετικές αγγελίες εργοδοτών που υπάρχουν στο Γραφείο.
Ο φοιτητής που με τη βοήθεια του Γραφείου βρίσκει εργασία, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το Γραφείο.
Από το ίδιο Γραφείο παρέχεται και η διευκόλυνση για. ανεύρεση κατoικίας.
Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στεγάζεται στoν Δ' όρoφo της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Iππoκράτoυς 15.ΤΗΛ 210.36.88.227

7.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών υπάγεται και λειτουργεί μέσα από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.
Τον Πολιτιστικό Όμιλο φοιτητών εκπροσωπεί Διοικούσα Επιτροπή εκλεγμένη με αρχαιρεσίες από το σύνoλo των μελών του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών.
Ο Πoλιτιστικός όμιλoς Φoιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτές όσοι φοιτητές επιθυμούν.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών περιλαμβάνει (4) τέσσερις τομείς: α) τον Θεατρικό, β) τον Χορευτικό, γ) τον Κινηματογραφικό και δ) τον Φωτογραφικό.

α) Θεατρικός Toμέας: Ο Θεατρικός Τομέας διοργανώνει μαθήματα αυτονομίας του ηθοποιού, φωνητικής και κινησιολογίας, όπως και Θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με προσκεκλημένους ηθοποιούς και πανεπιστημιακούς. Ο Θεατρικός Τομέας θέλει να αναδείξει μέσα από τη δουλειά των μελών του τις ποικίλες διαστάσεις της ερασιτεχνικής θεατρικής πράξης: Σύγχρονο πειραματικό θέατρο, προσέγγιση νέων συγγραφέων, νεοελληνικό θέατρο, κλασικό ρεπερτόριο και μελέτη του αρχαίου δράματος με βάση τα λαϊκά δρώμενα του παραδοσιακού πολιτισμού.

β) Χορευτικός Τομέας: Σκοπός του Χορευτικού Τομέα είναι η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού. Ο χορός χρησιμoποιείται ως μέσο για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Φυσικά δεν μένoυν στη στείρα αναπαράσταση βημάτων αλλά ούτε και στη μουσειακή παρουσίαση των χορών της πατρίδας μας. Οι φοιτητές καταγράφουν και επεξεργάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τον Ελληνικό πολιτισμό βιώνοντας έτσι την παραδοσιακή μας κληρονομιά.

γ) Κινηματογραφικός Τομέας: Η δραστηριότητα του περιλαμβάνει παραγωγή ταινιών 16 m και μικρών ταινιών Σούπερ, όπως επίσης και προβολές ταινιών ρεπερτορίου για τα μέλη του. Καθημερινά προσφέρονται σεμινάρια θεωρητικά και τεχνικά από παλαιότερα μέλη του Τομέα και επαγγελματίες του χώρου. Στόχος του κινηματογραφικού Τομέα είναι η καλλιέργεια της Κινηματογραφικής παιδείας στους φοιτητές, ώστε να γίνουν καλοί θεατές της τέχνης του κινηματογράφου. Επίσης, να ενεργοποιήσει τους φοιτητές που έχουν διάθεση να δημιουργήσουν, ώστε να γίνουν ταινίες που θα εξυψώσουν κοινωνικά τόσο τους ίδιους όσο και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, στην οποία ανήκουν.

δ) Φωτογραφικός Τομέας: Διοργανώνει σεμινάρια που αποσκοπούν στην εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και των κανόνων και τεχνικών που διέπουν τη φωτογραφική πρακτική. Με την προβολή και το σχολιασμό του έργου αναγνωρισμένων δημιουργών προάγεται η αισθητική καλλιέργεια των μελών του έτσι ώστε να μπορούν να αναγνώσουν δημιουργικά ένα φωτογραφικό έργο. Παράλληλα, γνωρίζουν οι φοιτητές το γοητευτικό στάδιο της εκτύπωσης ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Η επαφή τους επίσης με τη φωτογραφία-στούντιο τους βάζει σε άλλα κανάλια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το ζητούμενο είναι να αγαπήσουν οι φοιτητές τη μορφή αυτής της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να αναπτύξουν τις δυνατότητες και το ταλέντο τους.

Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής μπορεί να γίνει μέλος με μια γραπτή αίτησή του στο Γραφείο του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών που βρίσκεται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15,τηλ-210.36.88.205)
Οι μέρες και ώρες λειτουργίας καθορίζονται από τα ίδια τα μέλη.

8.ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Ταμείο Αρωγής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μία ανεξάρτητη Υπηρεσία, η οποία έχει ως σκοπό την ηθική και υλική σε είδος ή σε χρήμα ενίσχυση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών αυτών, που κατά την κρίση της Διοικούσας το Ταμείο επιτροπής δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με άλλο τρόπο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις, που το Ταμείο Αρωγής μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές, όπως π.χ.:
Η βοήθεια οικονομικά αδύνατων φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, όπως είναι αυτοί που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία ή βρίσκονται στο στάδιο ανάρρωσης.
Η χορήγηση περίθαλψης, πέρα από εκείνη που προβλέπεται από τη Νομοθεσία.
'Εξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό υπό ειδικές προϋποθέσεις.
Παροχή οικονομικού επιδόματος σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να πάρει ο φοιτητής από τη Γραμματεία του Ταμείου, που βρίσκεται στoν Γ όροφο, στην Επιμελητεία της Πανεπιστημιακής Λέσχης.

9.ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτους 7 2ος όροφος) διδάσκονται οι παρακάτω ξένες γλώσσες.

1


Αγγλική


10


Ισπανική


19


Πορτογαλικη

2


Αιθιοπική


11


Ιταλική


20


Ρουμανική

3


Αλβανική


12


Κινεζική


21


Ρωσικη

4


Αραβική


13


Νορβηγική


22


Σερβική

5


Βουλγαρική


14


Ολλανδική


23


Σουηδική

6


Γαλλική


15


Ουγγρική


24


Τουρκική

7


Γερμανική


16


Ουκρανική


25


Τσεχική

8


Δανική


17


Παλαιοσλαβική


26


Φινλανδική

9


Ιαπωνική


18


ΠερσικήΔικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε ποσοστό 30% φοιτητές άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων & λοιποί ενδιαφερόμενοι.

Επίσης λειτουργούν τμήματα με ειδικά προγράμματα όπως

* Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γαλλική και Αγγλική
* Οικονομική Ορολογία στην Αγγλική ή Ιταλική ή Γερμανική ή Ισπανική
* Νομική Ορολογία στην Αγγλική ή Ιταλική ή Γερμανική ή Ισπανική
* Ορολογία Ιατρική στην Αγγλική ή Γαλλική ή Ιταλική ή Γερμανική ή Ισπανική
* Συνομιλία & Μετάφραση σε όλες τις γλώσσες ( για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον 3" κύκλο σπουδών )
* Κοινοτική Ορολογία στην Αγγλική ή Ιταλική ή Γερμανική ή Ισπανική

Λειτουργούν επίσης τμήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ενηλίκων) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και Τουρκική κλπ. (δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι από όλα τα Υπουργεία).
Σε όλες τις γλώσσες, που διδάσκονται εφ' όσον συμπληρώνονται τμήματα των 15 ατόμων.
Σε όλα τα παραπάνω προγράμματα δημιουργούνται τμήματα εφόσον εγγραφούν το λιγότερο από 15 άτομα σε κάθε τμήμα.
Τμήματα που μειώνονται και μένουν με λιγότερο από δέκα άτομα. ενσωματώνονται σε άλλα.
Μόνο για τις ολιγομιλούμενες γλώσσες λειτουργούν τμήματα με λιγότερους από δεκαπέντε άτομα αλλά σε αυτά τα τμήματα μειώνονται οι ώρες.

Για το έτος 2004.2005 το ποσό εγγραφής ετησίως για τη συμμετοχή των φοιτητών και λοιπών ενδιαφερομένων στα διάφορα προγράμματα είναι.
Για δύο τρίωρα την Εβδομάδα:

* 265 € (ετησίως) ανά γλώσσα για τους φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών
* 285 € (ετησίως) ανά γλώσσα για τους φοιτητές των άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
* 330 € (ετησίως) για τους μη φοιτητές. Για τρία τρίωρα την Εβδομάδα (DALF 1& ΙΙ. Sorbonne Ι & ΙΙ- Mittelstufe ΙΙ, Κleines . Grosses sprachdiplom ) κ για τα τμήματα Α +Β Proficiencyy :
* 400€ (ετησίως) ανά γλώσσα για τους φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών
* 450€ (ετησίως) ανά γλώσσα, για τους φοιτητές των άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
* 550 € (ετησίως) για τους μη φοιτητές.

Όσoι εγγράφονται σε παραπάνω από μία γλώσσα δικαιούνται έκπτωση:
10% για τη 2η γλώσσα & 20% για την 3η & 4η γλώσσα.
Για το έτος 2004.2005 το ποσό εγγραφής ετησίως για τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ενηλίκων) στα διάφορα προγράμματα είναι
Για δύο δίωρα την Εβδομάδα : 300 € (ετησίως)
Για δύο τρίωρα την Εβδομάδα: 400 € (ετησίως)
Για τρία τρίωρα την Εβδομάδα : DALF Ι & ΙΙ, Sorbonne ιι - Mittelstυfe II , Kleines . Grosses sprachdiplom J & για τα τμήματα Α + Β. Profίciency: 550 € (ετησίως)

10.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στον 3ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, λειτουργεί καθημερινά από. Δευτέρα έως Παρασκευή Εργαστήριο Πληροφορικής, για τους φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εργαστήριο παρέχει ελεύθερη πρόσβαση: 1) στο διαδίκτυο (Internet) και 2) στις προηγμένες υπηρεσίες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης είναι δυνατή η σύνταξη εργασιών με το λογισμικό πακέτο Ms Office.

Οι ώρες λειτουργίας του εργαστήριο είναι από 09:00 μέχρι 15:45 και η είσοδος των φοιτητών επιτρέπεται μόνο με φοιτητική ταυτότητα.Oλα αυτα τα λεει και στον οδηγο σπουδων, αλλα καποιοι ισως να βαριουνται να τον διαβασουν.
P&L prevails
Άβαταρ μέλους
Lara Croft!
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1518
Εγγραφή: 20 Ιουν 2007, 18:47
Τοποθεσία: Αγγλικη-Αθηνα #### < P&L >####
Ευχαριστώ: 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό CHOCO » 09 Σεπ 2008, 22:27

πολυ ενδιαφερουσα η ανακοινωση σου lara :up:
θα ηθελα αν μπορεις να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την ακμαθηση ξενης γλωσσας, πχ για τα αγγλικα(lower) ποσες ωρες γινονται τη μερα κ κυριως οι εξετασεις ειναι του cambride ή μισιγκαν ή γενικα του κρατους;
Εικόνα

http://www.youtube.com/watch?v=yT6Ti6ZUgSQ
γιατι μας πληγωνουν οσοι αγαπαμε?
Άβαταρ μέλους
CHOCO
 
Δημοσιεύσεις: 881
Εγγραφή: 24 Οκτ 2007, 18:54
Τοποθεσία: ΦΠΨ
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό μπακλαβαδοκανταϊφάκι » 09 Σεπ 2008, 22:42

γενικα κανεις 2 3ωρα την εβομαδα, αλλα οι ταξεις πτυχιου κανουν 3 3ωρα...
για τα αγγλικα εχει κ cambridge κ michigan (κρατικο απο οσο ξερω δεν εχει) οποτε μπορεις αν διαλεξεις αυτο που σε ενδιαφερει...
καλο θα ηταν να πας το συντομοτερο δυνατον απο τη λεχση (πανω απο το θεατρο διανα στον 2ο οροφο) να μαθεις για τις κατατακτηριες κ τις εγγραφες γιατι λογικα πρεπει να ειναι σε εξελιξη αυτες τις μερες...
Άβαταρ μέλους
μπακλαβαδοκανταϊφάκι
 

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό CHOCO » 09 Σεπ 2008, 22:51

ευχαριστω πολυ γλυκια μου :huglove:
Εικόνα

http://www.youtube.com/watch?v=yT6Ti6ZUgSQ
γιατι μας πληγωνουν οσοι αγαπαμε?
Άβαταρ μέλους
CHOCO
 
Δημοσιεύσεις: 881
Εγγραφή: 24 Οκτ 2007, 18:54
Τοποθεσία: ΦΠΨ
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό SwEeTnEsS » 10 Σεπ 2008, 02:12

Παίδες, για το διδασκαλείο, δείτε εδώ: http://didaskaleio.uoa.gr/ :up:
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς..
Άβαταρ μέλους
SwEeTnEsS
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1085
Εγγραφή: 19 Ιουν 2007, 15:55
Τοποθεσία: !Lost In Space!
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bionic » 10 Σεπ 2008, 17:36

έχει πάει κανείς στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο? :?:
Άβαταρ μέλους
bionic
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1265
Εγγραφή: 19 Οκτ 2007, 02:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ΛΑΟΜΕΔΩΝ » 10 Σεπ 2008, 19:21

ειχα παει εγω πριν απο δυο χρονια, τι θες να μαθεις;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΛΑΟΜΕΔΩΝ
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 904
Εγγραφή: 19 Ιουν 2007, 23:16
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pan » 10 Σεπ 2008, 23:59

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ποστ!!!!!!!!Μπράβο!!!!!!Με ενδιαφέρει το διδασκαλείο ξένων γλωσσών.......Να ρωτήσω,στο τέλος αφού τελειώσεις με κάποια γλώσσα σου δίνεται πτυχίο αναγνωρισμένο ή κάποια βεβαίωση μόνο?????Μήπως γνωρίζει κανείς????
Άβαταρ μέλους
pan
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 730
Εγγραφή: 22 Ιουν 2007, 15:28
Ευχαριστώ: 1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Lara Croft! » 11 Σεπ 2008, 00:35

ΛΑΟΜΕΔΩΝ έγραψε:ειχα παει εγω πριν απο δυο χρονια, τι θες να μαθεις;


Υπαρχει αλλο τηλ περα απο αυτο που ειναι στο ποστ? Παιρνω απο χθες και δε το σηκωνει κανεις...
P&L prevails
Άβαταρ μέλους
Lara Croft!
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1518
Εγγραφή: 20 Ιουν 2007, 18:47
Τοποθεσία: Αγγλικη-Αθηνα #### < P&L >####
Ευχαριστώ: 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bionic » 11 Σεπ 2008, 01:47

Lara Croft! έγραψε:
ΛΑΟΜΕΔΩΝ έγραψε:ειχα παει εγω πριν απο δυο χρονια, τι θες να μαθεις;


Υπαρχει αλλο τηλ περα απο αυτο που ειναι στο ποστ? Παιρνω απο χθες και δε το σηκωνει κανεις...


το πρώτο τηλ. δεν το σήκωναν όταν πηρα αλλά το 2ο το σήκωσε ένας.. ξαναπροσπάθησε!
Άβαταρ μέλους
bionic
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1265
Εγγραφή: 19 Οκτ 2007, 02:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bionic » 11 Σεπ 2008, 01:48

pan έγραψε:Να ρωτήσω,στο τέλος αφού τελειώσεις με κάποια γλώσσα σου δίνεται πτυχίο αναγνωρισμένο ή κάποια βεβαίωση μόνο?????Μήπως γνωρίζει κανείς????


και σε πόσα καιρό παίρνουμε πτυχίο?
Άβαταρ μέλους
bionic
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1265
Εγγραφή: 19 Οκτ 2007, 02:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ΛΑΟΜΕΔΩΝ » 11 Σεπ 2008, 12:08

οταν ηταν να παω ειχε 3-4 διαφορετικα τηλεφωνα :jawdrop: αλλα ελεγαν τα διαφημιστικα, αλλα η ιστοσελιδα, αλλα οι οδηγοι των κομματων....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΛΑΟΜΕΔΩΝ
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 904
Εγγραφή: 19 Ιουν 2007, 23:16
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό μπακλαβαδοκανταϊφάκι » 11 Σεπ 2008, 12:20

clumsy έγραψε:
pan έγραψε:Να ρωτήσω,στο τέλος αφού τελειώσεις με κάποια γλώσσα σου δίνεται πτυχίο αναγνωρισμένο ή κάποια βεβαίωση μόνο?????Μήπως γνωρίζει κανείς????


και σε πόσα καιρό παίρνουμε πτυχίο?

ο χρονος για το πτυχιο ποικιλλει αναλογα με το επιπεδο που βρισκεστε, την γλωσσα που εχετε διαλεξει κ την διαθεση σας για διαβασμα.
καθε φορα που εισαι σε καταλληλο επιπεδο γνωσεων μπορεις να παρεις μερος στις επισημες εξετασεις της καθε γλωσσας κ να παρεις το πτυχιο. απο το διδασκαλειο δεν οργανωνεται τιποτα αλλο εκτος απο τα μαθηματα. ειναι σαν καθε αλλο φροντιστηριο.
1 παρατηρηση προς τους ενδιαφερομενους: περαστε απο την ιπποκρατους (πανω απο το θεατρο διανα στον 2ο οροφο) η παρτε τηλ να ρωτησετε για τις ημερομηνιες εγγραφης της γλωσσας που σας ενδιαφερει γιατι υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστει να περασετε απο κατατακτηριες εξετασεις η να μην βρειτε θεση στο τμημα/γλωσσα που θελετε.
Άβαταρ μέλους
μπακλαβαδοκανταϊφάκι
 

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Lara Croft! » 11 Σεπ 2008, 17:17

clumsy έγραψε:
το πρώτο τηλ. δεν το σήκωναν όταν πηρα αλλά το 2ο το σήκωσε ένας.. ξαναπροσπάθησε!


Πηρα στο πρωτο και το σηκωσαν και σε χρονο ρεκορ επισης.... Οσοι ενδιαφερεστε για αθληματα, απο 1η Οκτωβρη με το τριπτυχο και μια φωτογραφια σας, πηγαιντε στη γραμματεια (οχι της σχολης, του αθλητικου παραρτηματος- οπως μπαινεις απο Ουλωφ Παλμε). Αυτα μου ειπαν, για περισσοτερες πληροφοριες τηλ!
P&L prevails
Άβαταρ μέλους
Lara Croft!
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1518
Εγγραφή: 20 Ιουν 2007, 18:47
Τοποθεσία: Αγγλικη-Αθηνα #### < P&L >####
Ευχαριστώ: 4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό afroulakos » 23 Σεπ 2008, 14:13

hello, για το θεατρικό τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου ξέρουμε τίποτα(ειδος παραστασεων που ανεβάζουν,ώρες,το χρηματικό ποσο που απαιτείται κλπ)?ετσι για να σχηματισω μια γενική εικόνα πριν πάω να ρωτήσω για περισσότερες λεπτομέριες!!!......
Άβαταρ μέλους
afroulakos
 
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: 25 Ιουν 2007, 20:18
Ευχαριστώ: 1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Lia » 28 Σεπ 2008, 17:45

Να ρωτησω κατι ? στο διδασκαλειο δεν κανουν ινδικα ? νομιζω κανανε στο παρελθον
Αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...
Άβαταρ μέλους
Lia
 
Δημοσιεύσεις: 1011
Εγγραφή: 29 Ιουν 2007, 00:24
Τοποθεσία: φιλολογικό
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό μπακλαβαδοκανταϊφάκι » 28 Σεπ 2008, 17:46

δεν νομιζω οτι εκαναν... θες να μαθεις ινδικα??? :unsure: :unsure: :unsure:
Άβαταρ μέλους
μπακλαβαδοκανταϊφάκι
 

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό bataille752 » 28 Σεπ 2008, 17:52

http://didaskaleio.uoa.gr γινονται κ ινδικα αρκει να μαζευτει ο απαιτουμενος αριθμος μαθητων αλλα πρεπει να βιαστεις γιατι ισως οι εγγραφες να τελειωσαν
η ζωη ειναι μεγαλη μη τη κανεις καρναβαλι ... ;)
Άβαταρ μέλους
bataille752
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 19 Δεκ 2007, 23:34
Τοποθεσία: στον κοσμο μου !!! εδω ειναι ωραια <3
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Lia » 28 Σεπ 2008, 18:02

ναι, θελω πολυ να μαθω. τελειωσαν οι εγγραφες ? :cry: :cry: :cry: :cry:
Αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...
Άβαταρ μέλους
Lia
 
Δημοσιεύσεις: 1011
Εγγραφή: 29 Ιουν 2007, 00:24
Τοποθεσία: φιλολογικό
Ευχαριστώ: 0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Asithassa » 28 Σεπ 2008, 18:06

Είσαι πολύ τυχερή! Έχω μπροστά μου το χαρτί με τις πληροφορίες του διδασκαλείου.
Εγγραφές στην Α' τάξη στην ΙΝΔΙΚΗ : 7/10/2008
έναρξη μαθημάτων 13/10
Αλλά να ξέρεις πως πρέπει να πας μια μέρα πριν να πάρεις αριθμό προτεραιότητας κλπ Σου προτείνω να πας αυριο στο διδασκαλείο να πάρεις κι άλλες πληροφορίες..καλή επιτυχία! :up: :cool:
Some say I'm an advocate of Lucifer
Others say I'm a child of God, yes they do
Some say I've got 9 lives of a cat
Others say that I'm wretched and a dog, a filthy dog
So you be forewarned, I'm crawlin' right after you
If I catch you Lord, I'm never gonna let you go
Άβαταρ μέλους
Asithassa
 
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 10 Μαρ 2008, 20:00
Τοποθεσία: Αγγλική Φιλολογία
Ευχαριστώ: 0

Επόμενο


Επιστροφή στο Πληροφορίες για πρωτοετείς και όχι μόνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες