Σελίδα 1 από 1

ΦΝ27 || Νέα ΣΤ' (ΜΝΕΦ)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009, 10:37
από geo
Σεπτέμβριος 2009

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Επιλογή από 3 ερωτήσεις τη 1
1. Η γλώσσα του Κάλβου
2. Οι Επτανήσιοι και η γλώσσα
3. 2 ποιήματα για ανάλυση

ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ
Επιλογή από 2 ερωτήσεις τη 1
1. Τί γνωρίζουμε για τον Ανώνυμο του 1789 και αν υπάρχουν διαφωτιστικές αντιλήψεις στο κείμενο Ερμήλος του Περδικάρη. ( Μας έδοσε τις 2 πρώτες ωδές).
2. Τί γνωρίζουμε για το Γένος και μας έδοσε το Θούριο του Φεραίου- δεν θυμάμαι την ερώτηση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009, 14:47
από ελδη
:merci: για τα θεματα!

Re: ΦΝ27 || Νέα ΣΤ' (ΜΝΕΦ)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2010, 15:55
από thaliaTh
Ιούνιος 2010
Αγγελάτος:
α)μας έδωσε δύο ποιήματα(το ένα ήταν η Ωδή εις Χίον,το άλλο νομίζω η Άδολη Καρδιά)χωρίς τιτλο,έκδοση και συγγραφέα και ήθελε να βρούμε ποιο ποίημα είναι και να το σχολιάσουμε
Β)μας έδωσε ένα απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και ένα από τον Κρητικό πάλι χωρίς τίτλο και συγγραφέα και έπρεπε να βρουμε από ποιο έργο είναι και να το σχολιάσουμε.
Έπρεπε να διαλέξουμε ένα ερώτημα από την α'ομάδα και ένα από την β΄

Ρώτα:
Θέμα 1ο:Ποιο το περιεχόμενο του έργου Ρωσσαγγλογάλλος
Θέμα 2ο: Ποια ήταν η συμβολή του Ρήγα στην νεοελληνική λογοτεχνική παραγωγή με το έργο "σχολείο των ντελικάτων εραστών"
Θέμα 3ο:Να σχολιάσετε τις απόψεις του πρωταγωνιστή του έργου του Ν.Γ.Σούτσου "Αλεξανδροβόδας"σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα(και είχε ένα απόσπασμα από το έργο)
Θέμα 4ο:Μας δινόταν ένα αδίδακτο ποίημα του Σούτσου που μίλαγε για τον Χριστόπουλο και έπρεπε να βρούμε που αναφέρεται και να το σχολιάσουμε
Έπρεπε να διαλέξουμε 2 από τα 4 θέματα.

Re: ΦΝ27 || Νέα ΣΤ' (ΜΝΕΦ)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2010, 11:22
από Maria
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Ρώτα (επιλογή τη μία από τις δύο):
1)Μας είχε δώσει μία άποψη που έλεγε ότι τα σατιρικά έργα του νεοελληνικού διαφωτισμού παρά το ότι περιέχουν συντηρητικές απόψεις φανερώνουν και πραγματικότητες για τα ήθη και την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή, και έπρεπε να τη σχολιάσουμε αν συμφωνούμε με βάση τα όσα περιέχει το βιβλίο και αν ξέραμε να στηριχτούμε και στα κείμενα που είχαμε διδαχτεί. (ήταν κρίσεως δηλαδή)
2)Μοίρασε ένα απόσπασμα από το "Ασμα πολεμιστήριον" και ζητούσε να βρεθεί ο συγγραφέας, να δωθεί ο ορισμός των όρων έλλην, γραικός, ρωμιός και να σχολιαστεί η τελευταία στροφή του ποιήματος.

Αγγελάτος (επιλογή τη μία από τις δύο):
1)κεφ. 5 από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους
2)κεφ. 8 από τον Κρητικό
Ήθελε να βρούμε ποιό έργο είναι, ποιός το έχει γράψει, που ανήκει το κομμάτι αυτό σε σχέση με το υπόλοιπο έργο, ποιά χρονολογία γράφτηκε και να το σχολιάσουμε.
:arrow: Σας τονίζω όμως τα θέματα του Αγγελάτου να μην τα πάρετε ως ενδεικτικά διότι είχε ξεχάσει ότι δίναμε αυτό το μάθημα και τα έβγαλε εκείνη την ώρα. Προφανώς θα κάλυπταν μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης κανονικά όπως σε αυτά που έχουν γραφτεί πιο πάνω, και δε θα ζητούσε να γραφτεί μόνο μία ερώτηση.