popi_k έγραψε:επειδη ειναι το τελευταιο μαθημα που θα δωσω για το πτυχιο μου μηπωσ μπορεισ μαρινα να μασ πεισ τι να προσεξουμε?και αν θυμασαι τα θε,ματα του ιουνιου?επισησ αν ειχεσ χρονο θα ηθελα να μασ δωσεισ ενα παραδειγμα μεταφρασησ απο ενα στιχο στον κατζουρμπο ασ πουμε!σε ευχαριστω πολυ!
http://filosofiki.eu/viewtopic.php?f=10&t=7532 Τα είχα ποστάρει τότε, δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει το μάθημα στη λίστα! Μάλλον θα ξέχασαν να το προσθέσουν!!!
Όσον αφορά το τι να προσέξετε... ό,τι έχει να κάνει με Ερωτόκριτο (είτε σημειώσεις είτε εισαγωγή Αλεξίου και Holton) είναι sos. Ο Κατζούρμπος δεν είχε αναλυθεί ιδιαίτερα οπότε πιθανότερο είναι να τον βάλει για μετάφραση,αλλά ξαναμπήκε και τον Ιούνιο οπότε δεν ξέρω. Το ίδιο και η Βοσκοπούλα δεν είχε αναλυθεί πολύ. Για τον Απόκοπο δεν θυμάμαι αν ήταν πολύ sos ή όχι,πάντως τον είχε αναλύσει πολύ. Γενικά στον Ερωτόκριτο πιστεύω χρειάζεται να του δοθεί βάση, αλλά τώρα δε θέλω να σας πάρω και στο λαιμό μου. Αλλά διάβασμα καλό και από του Holton.
Επίσης για παράδειγμα μετάφρασης,δεν έχω να σου δώσω κάτι ως παράδειγμα,δεν είχαμε κάνει στην αίθουσα,κι εγώ αδιάβαστη είχα πάει από λεξιλόγιο και τα έβγαλα εκείνη την ώρα! Με 6 το πέρασα παιδιά,μη φανταστείτε...