VAN έγραψε:καλησπέρα παίδες,ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στη βυζαντινή φιλολογία και θα ήθελα κάποια ενημέρωση σχετικά,αν κάποιος έχει δώσει ή το έχει ψάξει...είναι χαλαροί οι καθηγητές των βυζαντινών?τι ζητούν στις εξετάσεις(έχει δώσει στο παρελθόν κάποιος?) έχω τελειώσει στην Πάτρα, οπότε δεν ξέρω τους καθηγητές της Φιλοσοφικής Αθηνων.
VAN, καλησπέρα. Έδωσα εξετάσεις και πέρασα μόλις πέρσι (Οκτώβριο του 2015) στο ΜΠΣ βυζαντινής φιλολογίας οπότε έχω την εμπειρία ενός μονάχα εξαμήνου. Για να πετύχεις στο ΜΠΣ βυζαντινής φιλολογίας θα σου ζητηθεί να απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με Υμνογραφία και με Βυζαντινή γραμματεία (λόγιοι και τα έργα τους). Δες και τα περσινά θέματα, είναι ανεβασμένα (βλ. σελ. 84). Όσον αφορά τους καθηγητές, ο καθένας θέλει να ασχολείσαι με το αντικείμενό του. Αυτό αποδεικνύεται μέσω της εργασίας που παρουσιάζεις και παραδίδεις. Παρουσίαση ζητούν ο Κόλιας, η Αντωνοπούλου και η Λουκάκη σίγουρα. Κατά την παρουσίαση γίνονται επισημάνσεις που βοηθούν στην εκπόνηση της τελικής εργασίας για το εξάμηνο. Να λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν ό,τι σου επισημαίνεται στις παρουσιάσεις για να κάνεις πιο πλήρη την εργασία σου.
Ελπίζω να βοήθησα παρά την πενιχρή μου εμπειρία!