filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


:study: Καλό διάβασμα και να προσέχετε όλοι! :goodluck:

Μεταπτυχιακά

Εδώ μπορείτε να ανακοινώνετε οτιδήποτε αφορά το τμήμα Φιλολογίας.

Συντονιστές: panos91, Nat:), Vasiliki.l.k.1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό SPYRIDOYLA » 11 Απρ 2014, 16:22

Παιδιά πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους μας :clapping: :clapping: Οι εγγραφές θα γίνουν λογικά από Οκτώβρη έτσι;

Μαριάνα έγραψε:Και πάλι εύγε, ήταν κατόρθωμα για όλους σας. :up:

Έχοντας διαβάσει όλα τα περί αυτού του διατμηματικού ΠΜΣ, μου φάνηκε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που σου δίνονται είναι κάπως ανεπαρκείς ή μη σαφείς.
Για παράδειγμα, η βιβλιογραφία που βρήκα στην ανακοίνωση (8/8/2013) του Προγράμματος έχει τα περί περιγραφής νέας ελληνικής, γενικής γλωσσολογίας, κοινωνιογλωσσολογίας, πραγματολογίας - κειμενογλωσσολογίας αλλά τίποτα περί παιδαγωγικών θεμάτων, διατμηματικό δεν είναι είναι το εν λόγω μεταπτυχιακό;...
Τα συγγράμματα αυτά τα μελετήσατε όλα;

Επίσης δεν διασαφηνίζονται τα σχετικά με τη γνώση ξένων γλωσσών. Στα δικαιολογητικά για την αίτηση που κάνεις, αναφέρει για αντίγραφα πτυχίων ξένων γλωσσών. Είναι απαραίτητα ή απλώς μοριοδοτείσαι για κάθε μία επιπλέον γλώσσα;

Τέλος, η ανακοίνωση που ανέφερα και παραπάνω, είδα ότι είχε βγει τον Αύγουστο του '13. Οι εξετάσεις (αν και δόθηκαν τώρα τον Φεβρουάριο) ήταν για τον Οκτώβριο του '13. Και η απορία μου είναι η εξής : Μόλις 2 μήνες πριν τις εξετάσεις βγαίνει η ανακοίνωση με όλα όσα χρειάζονται και ειδικά με την ύλη που πρέπει να μελετηθεί; :wow: :huh:


Ευχαριστώ πολύ όποιον μπει στον κόπο να πει μερικά πράγματα.


Καλησπέρα!Έχεις δίκιο γι' αυτό που λες σχετικά με την ύλη. Αν και το μεταπτυχιακό είναι διατμηματικό, για την εισαγωγή σε αυτό εξετάζεσαι μόνο σε μαθήματα γλωσσολογίας. Στις γραπτές εξετάσεις θα κληθείς να απαντήσεις σε μια ερώτηση από κάθε θεματική ( περιγραφή της νέας ελληνικής, γενική γλωσσολογία κλπ. ). Εγώ από την προτεινόμενη βιβλιογραφία διάβασα από κάθε θεματική ένα με δύο βιβλία, αν και είχα ρίξει μια ματιά σε όλα, κυρίως για να δω αν υπήρχαν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις πολύ καλά τουλάχιστον 1-2 συγγράμματα και αν νιώθεις ότι σε κάποιο αντικείμενο δεν έχεις καλυφθεί αρκετά, τότε να το καλύψεις και με παραπάνω βιβλία. Ομολογώ ότι μόλις είδα την ύλη δεν ήξερα από που να αρχίσω αλλά με τον καιρό κατάφερα να την οργανώσω. Πάντως είναι συχνό σε όλα τα μεταπτυχιακά να δίνεται μια γενική ύλη χωρίς περαιτέρω κατευθύνσεις ή διευκρινήσεις, γεγονός που δυσκολεύει κάπως την οργάνωση του διαβάσματος. Τώρα σχετικά με τα πτυχία ξένων γλωσσών, νομίζω ότι χρειάζεται γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, πιστοποιημένη σε επίπεδο lower π.χ. για τα αγγλικά. Ό,τι παραπάνω διαθέτεις υποθέτω πως μοριοδοτεί περισσότερο την βαθμολογία του φακέλου σου. Τέλος, αναφορικά με την προκήρυξη του μεταπτυχιακού, αυτή γίνεται μέσα στο καλοκαίρι, και συνήθως στις αρχές Αυγούστου. Ο χρόνος είναι λίγος και γι΄αυτό είχα ξεκινήσει διάβασμα πριν την επίσημη ανακοίνωση με βάση την ύλη της προηγούμενης προκήρυξης, απλά για φέτος βάζω ένα ερωτηματικό για το αν θα παραμείνει η ίδια ύλη με τις προηγούμενες χρονιές γιατί έχω ακούσει ότι κάθε 2 χρόνια αλλάζει. Πάντως οι φετινές εξετάσεις δεν ήταν κάτι το τρομαχτικό, μάλιστα κάποια θέματα ήταν απόλυτα διαχειρίσιμα ειδικά αν είσαι από γλωσσολογικό, βέβαια ακόμα και αν δεν είσαι δεν θα έχεις κανένα θέμα αν προετοιμαστείς καλά! Ελπίζω να σου έλυσα κάποιες απορίες σου!!!
Άβαταρ μέλους
SPYRIDOYLA
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 17 Ιαν 2012, 20:09
Ευχαριστώ: 1

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό george22 » 11 Απρ 2014, 18:32

Επιπλέον η ύλη αλλάζει κάθε 2 χρόνια,και προστίθενται/αφαιρούνται βιβλία ή ακόμα και θεματικές ενότητες.Φέτος αν γίνει το Διατμηματικό θα αλλάξει η ύλη,ενώ για τη Θεωρητική-Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία παραμένει ίδια,αφού άλλαξε το έτος 2013-2014
Τελευταία επεξεργασία από george22 και 11 Απρ 2014, 18:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
george22
 
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 10 Απρ 2011, 23:16
Ευχαριστώ: 2

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μαριάνα » 17 Απρ 2014, 13:42

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας.

Αυτό που ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω είναι το γεγονός της ανακοίνωσης της ύλης δύο μήνες πριν την εξέταση... Και ειδικά φέτος, αν αλλάξει η ύλη, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο!
Σαν ''άπιαστος'' στόχος μού μοιάζει... :confused:
Εικόνα

Διαφυλάττουμε τον ελληνικό γραπτό λόγο μας - Εξαφανίζουμε τη ''μάστιγα greeklish''.
να απλοπιιθι κι αλο ι γλοσα κε να μι χριαζετε να ταλεπορουντε τα πεδια μασ με τιν εκμαθισι τισ εξαλου ινε κε πιο ορεα ι ικονα τις απλοπιιμενισ γλοσασ!
Και για όσους ούτε τώρα κατάλαβαν...
na @plopii8i ki @lo i glws@ k3 n@ mi xri@z3t3 n@ t@l3porud3 t@ p3di@ m@s m3 tin 3km@8isi tis 3x@lu in3 k3 pio wr3@ i ikon@ tis @plopiim3nis glws@s!
Άβαταρ μέλους
Μαριάνα
 
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 19:52
Τοποθεσία: Αττική
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική / Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Ευχαριστώ: 19

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό sweet dreamer » 18 Απρ 2014, 02:27

Καλημέρα παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω για το διατμηματικό ΠΜΣ "Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας". Από ό,τι ξέρω δεν έχει βγει ακόμα η ύλη, αλλά θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει στο περίπου σχετικά με τα εξεταζόμενα αντικείμενα και τον βαθμό δυσκολίας; Έχω τελειώσει κλασικό και δεν έχω διδαχθεί σύνταξη ή πιο "προχωρημένες" γλωσσολογίες. Είναι στο ίδιο επίπεδο με το μονοτμηματικό μεταπτυχιακό της Γλωσσολογίας, ή πιο εύκολο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Άβαταρ μέλους
sweet dreamer
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 10 Οκτ 2011, 08:30
Ευχαριστώ: 0

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nikos1312 » 19 Απρ 2014, 17:34

sweet dreamer έγραψε:Καλημέρα παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω για το διατμηματικό ΠΜΣ "Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας". Από ό,τι ξέρω δεν έχει βγει ακόμα η ύλη, αλλά θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει στο περίπου σχετικά με τα εξεταζόμενα αντικείμενα και τον βαθμό δυσκολίας; Έχω τελειώσει κλασικό και δεν έχω διδαχθεί σύνταξη ή πιο "προχωρημένες" γλωσσολογίες. Είναι στο ίδιο επίπεδο με το μονοτμηματικό μεταπτυχιακό της Γλωσσολογίας, ή πιο εύκολο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


Δεν θέλω να σε ξενερώσω αλλά είχα ακούσει ότι το ΠΜΣ δεν θα πάρει κόσμο του χρόνου, επειδή οι φετινοί εισαχθέντες δεν ξεκίνησαν μαθήματα φέτος (αντίθετα με όλα τα άλλα μεταπτυχιακά). Επίσης, γνωρίζω ότι υπήρξαν προβλήματα στον σχεδιασμό λόγω ασυνεννοησίας των τομέων που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του εν λόγω μετπτυχιακού προγράμματος (της γλωσσολογίας και των παιδαγωγικών δηλαδή) και ότι είναι πιθανό να υποστεί αλλαγές.

Δες κι εδώ:
http://www.phil.uoa.gr/metaptyxiakes-sp ... ossas.html
Τα μαθήματα για τους νεοεισαχθέντες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2014.


Σε κάθε περίπτωση, μη βασιστείς σε αυτό που σου λέω εγώ, δεν υπάρχει και λόγος εξάλλου, αφού μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα σχετικά με τα μεταπτυχιακά της επόμενης χρονιάς. Απλώς δες μήπως σου αρέσει και κάτι άλλο, για να μη μείνεις στην απ' έξω, αν τα παραπάνω αληθεύουν.

Γενικά, αυτόν τον καιρό όλοι οι τομείς συνεδριάζουν και παίρνουν τις τελικές αποφάσεις για τα μεταπτυχιακά toyw προγράμματα και σε πολλά ενδέχεται -τώρα που ολοκληρώθηκε και η εξωτερική αξιολόγηση- να γίνουν αλλαγές.
Άβαταρ μέλους
Nikos1312
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 210
Εγγραφή: 06 Ιαν 2010, 16:23
Ευχαριστώ: 12

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό W.H. » 21 Απρ 2014, 14:45

Τα τελευταία έτη όλα τα μεταπτυχιακά της χώρας λειτουργούν με παρατάσεις λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας καθώς οι κατά νόμον εγκριτικές πράξεις λειτουργίας τους έχουν εκ νόμου λήξει με βάση ορισμένη διατάξη... Το Υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ως τελευταία παράταση λειτουργίας για όλα τα υφιστάμενα μεταπτυχιακά την 31η.12.2014. Με τις τελευταίες εξελίξεις είναι πιθανό έως πολύ σίγουρο ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση...

Επίσης, ο σχετικός νόμος προβλέπει πλέον ότι όλα τα μεταπτυχιακά θα λειτουργούν για 6 ή 8 έτη, με δυνατότητα παράτασης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Σ.Ε.Σ. και εφ' όσον το εκάστοτε πρόγραμμα έχει προηγουμένως περάσει από εξωτερική αξιολόγηση.

Δεδομένου λοιπόν, ότι πολλά Τμήματα ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εξωτερική τους αξιολόγηση, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, με έγγραφο που απέστειλε τον Μάρτιο σε όλα τα Ιδρύματα, ζητά από τα πρώτα να καταθέσουν στο ΥΠΑΙΘ σχέδιo αναδιάρθρωσης και αναμόρφωσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων τους προκειμένου να λάβουν τη νομοθετημένη 6ετή (ή 8ετή) έγκριση λειτουργίας.

Συνεπώς, είναι πιθανό, πολλά Τμήματα να μην προκηρύξουν νέες θέσεις σε μεταπτυχιακά για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω, υποχρεωτικές γι' αυτά, διαδικασίες (μελέτη, σχεδιασμός, κατάθεση, τελική έγκριση, δημοσίευση κ.λπ.) ώστε να μπορέσουν κατόπιν να ξεκινήσουν τα καινούργια μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία θα συσταθούν. Ίδωμεν. :up:
Τελευταία επεξεργασία από W.H. και 09 Σεπ 2015, 11:15, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά
(Dr's idea) Δυνατότητα Μακροχρόνιου Δανεισμού Διδακτικών Συγγραμμάτων: α) σε φοιτητές από κατατακτήριες εξετάσεις, και β) σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα.
Περισσότερα εδώ.

Εικόνα


Άβαταρ μέλους
W.H.
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 08 Σεπ 2011, 10:37
Ευχαριστώ: 75

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aspirine » 24 Απρ 2014, 19:09

σε οτι αφορα την υλη για το διατμηματικο δεν νομιζω οτι αλλαζει καθε δυο χρονια καθως το παρακολουθω απο το 2011 κ η υλη παραμενει απο τοτε ιδια,κανω λαθος;
είμαι ό,τι δεν είμαι.
Άβαταρ μέλους
aspirine
 
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 31 Μαρ 2009, 13:17
Ευχαριστώ: 1

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό george22 » 06 Μάιος 2014, 13:56

Γειά σας,ήθελα να ρωτήσω αν έχετε μάθει κανένα νέο για το διατμηματικό,σχετικά με τις εγγραφές κλπ.Σήμερα με έπαιρναν τηλέφωνο,το πρωί αλλά είδα την κλήση πριν από λίγο.
Άβαταρ μέλους
george22
 
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 10 Απρ 2011, 23:16
Ευχαριστώ: 2

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό george22 » 06 Μάιος 2014, 16:01

Γειά σας,τα μαθήματα του Διατμηματικού ξεκινάνε 14/5 9.30 με 1.30 το μεσημέρι.Αύριο εγγραφές 1.30 το μεσημέρι αίθουσα 830.
Τελευταία επεξεργασία από george22 και 07 Μάιος 2014, 02:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
george22
 
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 10 Απρ 2011, 23:16
Ευχαριστώ: 2

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Zalvian » 07 Μάιος 2014, 18:53

Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια στους επιτυχόντες! :up:

Ενδιαφέρομαι κι εγώ για μεταπτυχιακό στο Διατμηματικό "Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας" και θα ήθελα σας παρακαλώ, αν κάποιος γνωρίζει, να με ενημερώσει για το αν υπάρχουν νεότερα σχετικά με τις εξετάσεις εισαγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Θα γίνουν τον Οκτώβρη; Την προηγούμενη εβδομάδα έστειλα μέιλ στην κυρία υπεύθυνη, αλλά ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση (λογικά να υποθέσω είναι νωρίς;). :confused: .... κι όπως δε βλέπω να βγαίνουν ανακοινώσεις, έχω αρχίσει ν'ανησυχώ! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Άβαταρ μέλους
Zalvian
 

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μαριάνα » 07 Μάιος 2014, 20:45

Zalvian, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως είναι νωρίς ακόμη για ανακοινώσεις σχετικά με το επόμενο εν λόγω διατμηματικό, αν σκεφθούμε κιόλας ότι φέτος αρχίζει ετεροχρονισμένα και αν σκεφθούμε ακόμη ότι αλλάζουν τα πράγματα όσον αφορά στα ΠΜΣ...

Όποιος μαθαίνει το ο,τιδήποτε, ενημερώνει και τους υπόλοιπους. :up:
Τελευταία επεξεργασία από Μαριάνα και 07 Μάιος 2014, 20:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα

Διαφυλάττουμε τον ελληνικό γραπτό λόγο μας - Εξαφανίζουμε τη ''μάστιγα greeklish''.
να απλοπιιθι κι αλο ι γλοσα κε να μι χριαζετε να ταλεπορουντε τα πεδια μασ με τιν εκμαθισι τισ εξαλου ινε κε πιο ορεα ι ικονα τις απλοπιιμενισ γλοσασ!
Και για όσους ούτε τώρα κατάλαβαν...
na @plopii8i ki @lo i glws@ k3 n@ mi xri@z3t3 n@ t@l3porud3 t@ p3di@ m@s m3 tin 3km@8isi tis 3x@lu in3 k3 pio wr3@ i ikon@ tis @plopiim3nis glws@s!
Άβαταρ μέλους
Μαριάνα
 
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 19:52
Τοποθεσία: Αττική
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική / Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Ευχαριστώ: 19

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Philosophy » 07 Μάιος 2014, 21:10

Τι εννοείς αλλάζουν; :oops:
Άβαταρ μέλους
Philosophy
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 1028
Εγγραφή: 20 Αύγ 2013, 18:31
Φύλο: Γυναίκα

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μαριάνα » 07 Μάιος 2014, 21:14

Δες λίιιγο πιο πάνω ^
:up:
Εικόνα

Διαφυλάττουμε τον ελληνικό γραπτό λόγο μας - Εξαφανίζουμε τη ''μάστιγα greeklish''.
να απλοπιιθι κι αλο ι γλοσα κε να μι χριαζετε να ταλεπορουντε τα πεδια μασ με τιν εκμαθισι τισ εξαλου ινε κε πιο ορεα ι ικονα τις απλοπιιμενισ γλοσασ!
Και για όσους ούτε τώρα κατάλαβαν...
na @plopii8i ki @lo i glws@ k3 n@ mi xri@z3t3 n@ t@l3porud3 t@ p3di@ m@s m3 tin 3km@8isi tis 3x@lu in3 k3 pio wr3@ i ikon@ tis @plopiim3nis glws@s!
Άβαταρ μέλους
Μαριάνα
 
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 19:52
Τοποθεσία: Αττική
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική / Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Ευχαριστώ: 19

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Philosophy » 07 Μάιος 2014, 21:16

Α καλά δεν το είδα... :tease: Μην παρεξηγείς. :blush: Οι εξετάσεις φταίνε. :peace:


:thxx:
Άβαταρ μέλους
Philosophy
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 1028
Εγγραφή: 20 Αύγ 2013, 18:31
Φύλο: Γυναίκα

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Zalvian » 07 Μάιος 2014, 22:34

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Μαριάνα, οπότε περιμένουμε και βλέπουμε. Καλό σας βράδυ!
Άβαταρ μέλους
Zalvian
 

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aspirine » 13 Μάιος 2014, 15:57

καλησπερα σας,σε ο,τι αφορα το πμς θεωρητικη-εφαρμοσμεν γλωσσολογια θα βγει ,να υποθεσω,καποια ανακοινωση σχετικα με τις αιτησεις,ποτε περιπου;
είμαι ό,τι δεν είμαι.
Άβαταρ μέλους
aspirine
 
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 31 Μαρ 2009, 13:17
Ευχαριστώ: 1

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό W.H. » 18 Μάιος 2014, 22:00

W.H. έγραψε:Τα τελευταία έτη όλα τα μεταπτυχιακά της χώρας λειτουργούν με παρατάσεις λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας καθώς οι κατά νόμον εγκριτικές πράξεις λειτουργίας τους έχουν εκ νόμου λήξει με βάση ορισμένη διατάξη... Το Υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ως τελευταία παράταση λειτουργίας για όλα τα υφιστάμενα μεταπτυχιακά την 31η.12.2014. Με τις τελευταίες εξελίξεις είναι πιθανό έως πολύ σίγουρο ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση...

Επίσης, ο σχετικός νόμος προβλέπει πλέον ότι όλα τα μεταπτυχιακά θα λειτουργούν για 6 ή 8 έτη, με δυνατότητα παράτασης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Σ.Ε.Σ. και εφ' όσον το εκάστοτε πρόγραμμα έχει προηγουμένως περάσει από εξωτερική αξιολόγηση.

Δεδομένου λοιπόν, ότι πολλά Τμήματα ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εξωτερική τους αξιολόγηση, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, με έγγραφο που απέστειλε τον Μάρτιο σε όλα τα Ιδρύματα, ζητά από τα πρώτα να καταθέσουν στο ΥΠΑΙΘ σχέδιo αναδιάρθρωσης και αναμόρφωσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων τους προκειμένου να λάβουν τη νομοθετημένη 6ετή (ή 8ετή) έγκριση λειτουργίας.

Συνεπώς, είναι πιθανό, πολλά Τμήματα να μην προκηρύξουν νέες θέσεις σε μεταπτυχιακά για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω, υποχρεωτικές γι' αυτά, διαδικασίες (μελέτη, σχεδιασμός, κατάθεση, τελική έγκριση, δημοσίευση κ.λπ.) ώστε να μπορέσουν κατόπιν να ξεκινήσουν τα καινούργια μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία θα συσταθούν. Ίδωμεν. :up:


Και σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω και το άλλο, ότι πλέον ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας για όλα τα μεταπτυχιακά της χώρας μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των νέων διαδικασιών, είναι ένα ωραιότατο... μηδενικό [0]! Συνεπώς, ένας αριθμός Π.Μ.Σ. (προς το παρόν, άγνωστο πόσα...) θα αναγκασθεί να επιβάλλει δίδακτρα. Μετά τα νέα δεδομένα, ήδη σε 2 Π.Μ.Σ. που γνωρίζω, θα επιβληθούν δίδακτρα τα οποία μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν φοίτησης... Μένει να φανεί. Ίδωμεν...
Τελευταία επεξεργασία από W.H. και 09 Σεπ 2015, 11:17, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
(Dr's idea) Δυνατότητα Μακροχρόνιου Δανεισμού Διδακτικών Συγγραμμάτων: α) σε φοιτητές από κατατακτήριες εξετάσεις, και β) σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα.
Περισσότερα εδώ.

Εικόνα


Άβαταρ μέλους
W.H.
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 08 Σεπ 2011, 10:37
Ευχαριστώ: 75

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panos91 » 30 Μάιος 2014, 16:43

Για την εισαγωγή φοιτητών στο ΠΜΣ του Τμήματος Φιλολογίας ακαδημαϊκού έτους 2014-2015

http://www.phil.uoa.gr/metaptyxiakes-sp ... -2015.html
Χρόνια που πέσαν πάνω μας σαν προβολείς.
Μας ντουφεκίζουν έναν έναν,
σαστισμένους λαγούς.

Μ. Γκ.Ζούμε σε έναν κόσμο ιστοριών που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ.

I.C.
Άβαταρ μέλους
panos91
Συντονιστής Φιλολογικού Τμήματος
Συντονιστής Φιλολογικού Τμήματος
 
Δημοσιεύσεις: 819
Εγγραφή: 03 Οκτ 2009, 19:19
Ευχαριστώ: 88

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alexander91 » 30 Μάιος 2014, 17:50

Καλησπέρα!! Είναι λογικό που άλλαξε η ύλη της Νεοελληνικής λογοτεχνίας; Κανονικά η περσινή ύλη δε θα έπρεπε να ισχύει και για φέτος, αφού έχει διάρκεια για δύο χρόνια; Το λέω, γιατί η ύλη των βυζαντινών για παράδειγμα, δεν άλλαξε καθόλου (για την ύλη των άλλων μαθημάτων δε παίρνω όρκο!). :?:
Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στη κοπριά, στη τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά.
    Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
alexander91
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 11 Οκτ 2012, 02:16
Σχολή/Τμήμα: Φιλολογικό ΜΝΕΦ
Ευχαριστώ: 53

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panos91 » 30 Μάιος 2014, 20:06

alexander91 έγραψε:Καλησπέρα!! Είναι λογικό που άλλαξε η ύλη της Νεοελληνικής λογοτεχνίας; Κανονικά η περσινή ύλη δε θα έπρεπε να ισχύει και για φέτος, αφού έχει διάρκεια για δύο χρόνια; Το λέω, γιατί η ύλη των βυζαντινών για παράδειγμα, δεν άλλαξε καθόλου (για την ύλη των άλλων μαθημάτων δε παίρνω όρκο!). :?:


Έχεις δίκιο, έπρεπε να είναι και φέτος η ίδια. Μάλλον ήθελαν να ''εκσυγχρονίσουν'' κάπως την εξεταστέα ύλη, αλλά νομίζω ότι είναι κάπως υπερβολική αυτή η ύλη, ειδικά το κομμάτι της Συγκριτικής Φιλολογίας...
Χρόνια που πέσαν πάνω μας σαν προβολείς.
Μας ντουφεκίζουν έναν έναν,
σαστισμένους λαγούς.

Μ. Γκ.Ζούμε σε έναν κόσμο ιστοριών που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ.

I.C.
Άβαταρ μέλους
panos91
Συντονιστής Φιλολογικού Τμήματος
Συντονιστής Φιλολογικού Τμήματος
 
Δημοσιεύσεις: 819
Εγγραφή: 03 Οκτ 2009, 19:19
Ευχαριστώ: 88

ΠροηγούμενηΕπόμενο


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Φιλολογικού

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες