από thaliaTh » 25 Οκτ 2012, 12:59
Όχι,όχι 15 δίναμε την μάχη..αρχικά είχαν καλέσει 11 παιδιά για την συνέντευξη,στην συνέχεια όμως τις τελευταίες μέρες πριν από την συνέντευξη κάλεσαν και άλλα 4 παιδιά ως επιλαχόντες..μεταξύ των 4 αυτών παιδιών ήμουν κι εγώ, που δεν με είχαν ειδοποιήσει αρχικά για την συνέντευξη..δεν ξέρω τι εννοούν ακριβώς με τον όρο επιλαχόντες, αν δηλαδή έχουμε κι εμείς τις ίδιες πιθανότητες με τους άλλους, πάντως το θετικό ήταν ότι ακούσαν περισσότερα παιδιά, πως ήταν φιλικοί μαζί μας και πως δεν έδειξαν κάποια διαφορά αντιμετώπισης ανάμεσα στους αρχικά επιλεγμένους και τους επιλαχόντες..
πάντως αυτό που έχω να πω, γι'αυτούς που θα'θελαν να προσπαθήσουν του χρόνου,είναι πως από τη συζήτηση που έκανα και με άλλα παιδιά, ενώ τα θέματα είναι εύκολα,στο τέλος λίγα παιδιά φτάνουν στην συνέντευξη ή στο μεταπτυχιακό..συγκεκριμένα έμαθα πως σε προηγούμενα χρόνια έχει τύχει να πάρουν μόνο 5 ή 6 παιδιά στο τέλος...οπότε μην ακούτε τους άλλους, διαβάστε μεν τη θεωρία της λογοτεχνίας πολύ καλά (το τρίτο κομμάτι δηλαδή)αλλά δώστε και πολύ μεγάλη σημασία στα δύο πρώτα,γιατί μπορεί να φαίνεται πως ο σχολιασμός είναι εύκολος και γενικός,αλλά τελικά φαίνεται πως είναι πολύ πιο απαιτητικοί απ'ό,τι όλοι νομίζουμε στην βαθμολόγηση του..εγώ προσωπικά πχ. έγραψα πολύ καλά στη θεωρία,αλλά μάλλον τα έχασα στον σχολιασμό...πρέπει να έχεις διαβάσει πάρα πολλές μελέτες και να αντιμετωπίσεις το κείμενο από όλες τις σκοπιές για να περάσεις, κι ας λένε "γράψε ό,τι θες εσύ.."
Και το λέω αυτό γιατί όταν εγώ ξεκινούσα διάβασμα για το μεταπτυχιακό και ζητούσα πληροφορίες όλοι μου έλεγαν, διάβασε θεωρία,η κρητική λογοτεχνία και η πεζογραφία είναι πανέυκολες,μην ασχολείσαι πολύ..τώρα όμως που έφτασα στο τέλος της διαδιακασίας,μιλώντας με τα παιδιά που πέρασαν, είδα πως ο σχολιασμός που έκαναν στα κείμενα ήταν τρομερά αναλυτικός και συγκεκριμένος,σε σημείο πως πιστεύω πως ο λόγος που μάλλον θα μείνω απ'έξω είναι ακριβώς ότι δεν εμβάθυνα τόσο στον σχολιασμό, θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται αφού έπιασα την απάντηση στο τρίτο θέμα..τα δύο πρώτα λοιπόν και όχι το τρίτο θέμα είναι που αυτά που καθορίζουν την βαθμολογία, αυτό έχω να πω εγώ από την εμπειρία μου!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από
thaliaTh και 25 Οκτ 2012, 13:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
«Garde tes songes:Les sages n'en ont pas d'aussi beaux que les fous!»
La voix-Charles Baudelaire