thaliaTh έγραψε:Γεια σας και καλή επιτυχία σε όλους...είμαι επί πτυχίω και σκέφτομαι του χρόνου να προσπαθήσω κι εγώ του χρόνου για το μεταπτυχιακό..θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που έδιναν για νεοελληνική φιλολογία..
α) η ύλη είναι η ίδια και για του χρόνου ε?
β)μιας και όσον αφορά τα έργα που εξετάζονται,δεν υπάρχει συγκεκριμένη βιβλιογραφία,τι διαβάσατε εκτός από τα ίδια τα πρωτότυπα έργα?
γ)τα θέματα ήταν βατά?
δ)όταν βγει το πρόγραμμα μπορεί κάποιος να μας πει αν τελικά τα μαθήματα γίνονται όντως πρωινές ώρες κι αν υπάρχιε συνεννόηση για τις ώρες?
Συγγνώμη αν σας κούρασα,αλλά ακόμα είμαι στα σκοτάδια και είπα να το ψάξω από νωρίς το ζήτημα,κάθε πληροφορία δεκτή

Γεια σου! Έδωσα τώρα νεοελληνική φιλολογία...
Από ότι έκρινα εγώ, τα θέματα ήταν βατά, κυρίως για την ερμηνευτική περίμενα πολύ χειρότερα... Εγώ για την κρητική λογοτεχνία διάβασα όλα τα έργα, τις εισαγωγές, ένα πάρα πολύ καλό τόμο που μιλάει για την Κρήτη της Αναγέννησης από διάφορους ερευνητές. Η αλήθεια είναι πως ήμουν και λίγο τυχερή γιατί το θέμα για την Κωμωδία όπου έπεσε το ήξερα πολύ καλά καθώς είμαι απόφοιτος θεατρικών σπουδών. Επίσης διάβασα ένα βιβλίο από τον Πούχνερ και φυσικά μπορείς να βρεις και πολλές πληροφορίες από τον Πολίτη. Εδώ πρέπει να δώσεις λίγη προσοχή... Διότι αν π.χ διάβαζες την εισαγωγή του Ερωτόκριτου από τον Ξανθούδιδη που γράφτηκε το 1918 φυσικά θα έχει λάθη αν την συγκρίνεις με κάποια εισαγωγή που βγήκε το 1980 κι έπειτα καθώς έχουν ανακαλυφθεί χειρόγραφα και πληροφορίες νέες. Αυτό ισχύει για όλα τα βιβλία.
Τώρα όσον αφορά την νεοελληνική τα βιβλία τις εισαγωγές και κάποιες πληροφορίες από το ίντερνετ.
Η ερμηνευτική είχε 3 βιβλία αλλά επειδή κάποια κομμάτια πάρα πολυ δυσνοήτα έπρεπε να ψάξεις πολύ...
Οι τέσσερις ώρες δεν μου έφτασαν...
Η ύλη ωστόσο από ότι γνωρίζω δεν είναι ίδια αλλά δεν είμαι σίγουρη...
Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα...Αν με πήραν θα σου γράψω και για τις ώρες. ΑΛΛΑ! όπως και να έχει πρέπει να δείξεις πως είσαι αφοσιωμένος εκεί...