dr.strangelove έγραψε:3. εγω δεν ειπα οτι ολοι οι επιστημονες ειναι αθεοι, αλλωστε αυτο το εχουμε πει τοσες φορες πιο πανω, οτι δεν ισχυει. εγω ειπα το αντιστροφο, οτι οι αθεοι εχουν ως βαση τις θετικες επιστημες και δεν ειναι ιδεολογοι. νομιζω οτι αυτο που λεω δεν εχει καμια σχεση με τους εχοντες θεο επιστημονες. εγω για την αθεϊα μιλησα. πιστευω αντιλαμβανεστε τη διαφορα σε αυτο που εγραψα.
Οι θετικές επιστήμες όμως δεν είναι σταθερές.
Οι αριθμοί, οι φυσικοι νόμοι, η γενετική που τόσο θέλαμε να έχουμε για θεό συνεχώς αλλάζουν και επαναδιαπραγματεύονται μέσα από έρευνες και ανακαλύψεις.
Θα πει κάποιος ότι οι επιστήμες εξελίσσονται...
Δεν ισχύει, κατά την γνώμη μου, απόλυτα αυτό. Οι εππιστήμες πολλές φορές αυτοαναιρούνται. Πριν 1000 χρόνια η γη ήταν επίπεδη, το κέντρο του κόσμου με 4-5 πλανήτες γυρω γύρω και αυτό ήταν όλο...
Κάποιος άθεος με βάση τις θετικές επιστήμες εκείνης της εποχής, εξαπατήθηκε; Έπρεπε να βρει τρόπο να ζήσει 1000 χρόνια για να μάθει την αλήθεια;
Και ποιος λέει ότι σήμερα ξέρουμε την αλήθεια; Πολύ συχνά δημιουργούνται θεωρίες που επιβεβαιώνονται και μετά αναιρούνται. Άλλες θεωρίες που δεν έχουν εξεταστεί ακόμα.
'Η μπορούμε να πούμε ότι η επιστήμη επειδή δεν έχει ανακαλύψει τον θεο, δεν υπάρχει θεός;
Μα η δουλεία της επιστήμης δεν είναι η δουλεία του ντεντεκτιβ να ψάχνει απεγνωσμένα το σύμπαν για να βρει την μικρή γωνία που έχει κρυφτεί ο θεος.
Ο αθεισμός λοιπόν δεν μπορεί να έχει ως βάση την επιστήμη γιατί στηρίζεται στον αέρα. Η επιστήμη-παρόλο το αντίθετο που μας έχουν πείσει- δημιουργεί απορίες όχι βεβαιότητες ούτε αποδείξεις.
(καποιος θρήσκος ρε παιδιά γιατί αν θεωρούμε θρήσκους μερικούς εδώ μέσα θα γίνουμε όλοι όχι άθεοι αλλά σαντανιστές (sic))