Σελίδα 1 από 1

Χρήζει Διάδοσης: Ψήφισμα στη Μνήμη των Νεκρών της Περσινής Φωτιάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2019, 16:34
από Κωνσταντής ο Μικρός
Καλησπέρα σας!

Από χτες βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών, με αίτημα τη μετονομασία του τμήματος της Οδού Δημοκρατίας στη Ραφήνα που διέρχεται από το πυροπαθές και πολυπαθές Κόκκινο Λιμανάκι σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018». Η 23η Ιουλίου 2018, ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, είναι ημέρα αποφράδα και σημαδιακή για το Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και επιθυμία μας είναι να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των ανθρώπων, μαζί με τη θύμηση των 102 νεκρών που έφυγαν άδικα και μαρτυρικά εκείνη την ημέρα. Είναι, επίσης, και ημέρα (αυτο)κριτικής και αναγέννησης μέσα από τις στάχτες, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Ζητούμε, λοιπόν, την αρωγή όλων σας για να καταφέρουμε να δώσουμε στο δρόμο αυτό που περνά μέσα από τα καμμένα και συνδέει το Κόκκινο Λιμανάκι με το Μάτι ένα όνομα μνήμης, υπενθύμισης σφαλμάτων αλλά και ελπίδας ότι αυτός ο παράδεισος θα αναγεννηθεί καλύτερος μέσα από τις στάχτες του.

Μπορείτε να υπογράψετε (μία φορά και χωρίς ψευδώνυμο) στο avaaz.org: Μετονομασία Τμήματος της Οδού Δημοκρατίας στη Ραφήνα σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018»,
ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα googlaροντας «Μετονομασία Τμήματος της Οδού Δημοκρατίας στη Ραφήνα».

Στόχος είναι η συγκέντρωση 3.000 υπογραφών, ώστε να υπάρχει ένα ισχυρό «χαρτί», ικανό να κάνει τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου να το σκεφτεί.

Ήδη έχουν υπογράψει ορισμένοι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και αρκετοί φοιτητές. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων για να προωθήσουμε το σημαντικό αυτό εγχείρημα. Παρακαλώ υπογράψτε και διαδώστε!

Σας υπερευχαριστώ για την αρωγή,

Κωνσταντίνος Πλατής,
Φοιτητής Φιλολογίας ΕΚΠΑ,
Κάτοικος Ραφήνας (Περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι)