Προφορικη εξεταση -Μαυρομιχαλη | Ιανουαριος 2015
Θεματα:
Αρχικα ζητησε σχολιασμο των: Γιορτη του Ηρωδη, 2ος Δαβιδ του Donatello, ταφικο παρεκκλησιο των Μεδικων, Η προσκυνηση των Μαγων του Lorenzo Μοnaco, H σφαγη των νηπειων του Giotto, Παναγια των βραχων του Da Vinci.
Υστερα μας εδειχνε εργα να πουμε μονο καλλιτεχνη και ονομα εργου: Προσωπογραφια Λεοντιου 10ου και καρδιναλιοι, Απελευθερωση Αγιου Πετρου, Δελφικη Σιβυλλα, Καταιγιδα/Θυελλα του Giorgionne, Αποκαθηλωση του Pandormo, προσωπογραφια της Cecilia Gallerani (με την ερμινα), Δαβιδ του Michelangelo, Λεια και Ραχηλ, Primavera
Επισης επαιρνε ως αφορμη εργα τεχνης που περιγραφαμε εκεινη τη στιγμη και εκανε ερωτησεις θεωριας, συγκεκριμενα ρωτησε για Μανιερισμο, χαρακτηριστικα εποχης Αναγεννησης (κι οχι μονο σχετικα με την τεχνη), Della Pittura του Alberti, χαρακτηριστικα του Διεθνους Γοτθικου Στυλ.
*Να νωριζετε παρα πολυ καλα τα ονοματα των εργων καθως και ποιος καλλιτεχνης τα δημιουργησε και να μπορειτε να τα ενταξετε στο α' η β' μισο του αιωνα εαν δεν μπορειτε να μαθετε ημερομηνιες ( εγω προσωπικα αυτο εκανα ). Ακομα, να ξερετε που βρισκονται οσα εργα δεν ειναι πινακες,οπως πχ. τοιχογραφιες, μνημειο Παπα Ιουλιου Β, κλπ.
Η Μαυρομιχαλη μου φανηκε καλη και εαν ''κολλαγες'' καποια στιγμη κατα την περιγραφη των εργων, προσπαθουσε να δωσει κατευθυντηριες γραμμες ωστε να συνεχισεις την περιγραφη. προσοχη: δεχεται μια απαντηση μονο οταν ειναι δοσμενη με σιγουρια και δεν εχει μορφη ερωτησης, διαφορετικα δεν τη δεχεται. (πχ. να μην απαντησετε λεγοντας "ειναι.. του Michelangelo?".)
