Διονύσιος Μπενέτος έγραψε:Μόλις διάβασα τα σχόλιά σας και γενικά νομίζω ότι αδικούν τα λατινικά. Μάλιστα κατάλαβα ότι το ζήτημα δεν είναι καθόλου "τι θα μάθουμε" αλλά "πώς θα περάσουμε το μάθημα". Όπως καταλαβαίνετε, η πραγματική μάθηση και η επιτυχία στις εξετάσεις συνδέονται. Μπορώ να σας πω ότι φανταζόμουν αλλιώς το forum, κάτι ανάλογο με αυτό που λέει η ίδια η λέξη, δηλαδή ανταλλαγή απόψεων για τη μελέτη κάποιου μαθήματος, άρα ένα εργαλείο που ενισχύει τη μάθηση, κάτι σαν ένα δικό σας e-class.
Όσο για την Ιστορία των Φράγκων, και βέβαια διαβάζεται γι' αυτούς που μπορούν να διαβάσουν. Αρκεί να θέλουν. Και ξέρετε καλά ότι πάντα ο διδάσκων ενισχύει κάθε προσπάθεια.
Τέλος, σας υπόσχομαι να γράφω επώνυμα τις απόψεις μου, όπως βλέπετε και στο μήνυμά μου αυτό, χωρίς να προσπαθήσω να ενισχύσω ανώνυμα το δικό μου μάθημα, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ανέντιμο. Νομίζω όμως ότι όλοι οι φοιτητές είναι σωστό να συνεχίσουν να γράφουν τις απόψεις τους ανώνυμα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία για οποιονδήποτε εκφοβισμό.
Διονύσης Μπενέτος
Πρωτα απ ολα

για την ονοματεπωνυμη εγγραφη σας .
Τα λατινικα ειναι ηδη αδικημενα στην Ελλαδα απο τοτε που πρωτοδιδαχθηκαν ,διωνιζεται απλα η αδιαφορια και η ημιμαθεια προς αυτα .
Τα Λατινικα η τα αγαπας λοιπον η τα μισεις και μαλλον γερνουμε προς το δευτερο .Ας ξεκινησουμε με το ποιος μας διδαξε Λατινικα στη β και στη γ λυκειου Φιλολογος σιγουρα- μην αναλυσουμε αν προερχεται απο ειδικοτητα του Κλασικου η του Ιστορικου - αλλα το κατα ποσο μπορουσε να σταθει σε αυτη τη θεση .Και δω αρχιζει ο γολγοθας οι περισσοτεροι ημιμαθεις ,αναγκαστηκαν να ημιμαθουν λατινικα μετα το πτυχιο ............!
Ποιος φταιει ;αυτος που πηρε το πτυχιο η αυτος που του δωσε τη δυνατοτητα να διδαξει Λατινικα μεσω αυτου
Απευθυνεστε στο Ιστορικο -Αρχαιολογικο ,σε ανθρωπους που για αυτους το παθος ειναι η Ιστορια και η Αρχαιολογια ,σαφως και θα πρεπει να μαθουν λατινικα αφου θα τα διδαξουν .
Τα δυο λατινικα αρκουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η τοση μεγαλη υλη και στα δυο λατινικα θα τους εφοδιασει τις απαραιτητες γνωσεις ;
θα τα μισησουν περισσοτερα , ειναι ενα μαθημα δευτερευουσας σημασιας για εναν Ιστορικο και Αρχαιολογο
Πικρη αληθεια αλλα αληθεια ......
Μηπως αλλου πρεπει να βρεθει η λυση ;
Το χαοτικο επαγγελμα που λεγεται φιλολογος με χ ψ γνωστκα πεδια ημιμαθεις γεννα μοναχα και αυτη η ημιμαθεια μεταφερεται απο γενια σε γενια
Εσεις πρεπει να βρειτε τη λυση ,εσεις να θεσετε νεους οριζοντες για την εκμαθηση των Λατινικων και δη για τη μετεπειτα διδασκαλια τους .
Αναφορικα για το φορουμ ξαναδειτε το και παρατηρειστε ποσο προσεγμενο και με αγαπη φτιαγμενο ειναι .
Δεχτειτε την κριτικη που ερχεται για να γινετε καλυτεροι και τα Λατινικα να παρουν τη θεση που τους αρμοζει στη νεα ελληνικη πραγματικοτητα που απαξιωνει οχι μονο την Λατινικη γλωσσα αλλα και το Πανεπιστημιο ολοκληρο .