filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


:study: Καλό διάβασμα και να προσέχετε όλοι! :goodluck:

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Εδώ μπορείτε να ανακοινώνετε οτιδήποτε αφορά το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Συντονιστές: connie.rat, Summer_95

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ιστοριομανία » 06 Δεκ 2010, 17:15

Μετά το 2014, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψήφιων εκπαιδευτικών στον ΑΣΕΠ θα είναι η απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας. Πώς θα την αποκτήσουμε; Επιπλέον μαθήματα με εξετάσεις, σεμινάρια, μεταπτυχιακά; Οτιδήποτε μαθαίνουμε γι'αυτό το θέμα, ας το παραθέτουμε εδώ....
Τελευταία επεξεργασία από ιστοριομανία και 08 Δεκ 2010, 09:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ιστοριομανία
 
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 08 Σεπ 2010, 12:52
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ' ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική Αθηνών
Ευχαριστώ: 3

Re: Παιδαγωγική επάρκεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Όθωνας » 06 Δεκ 2010, 18:07

Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας θα μπορούμε να το αποκτήσουμε μέσω « Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής » ( που θα εντάσσσεται στο πρόγραμμα του κάθε τμήματος ), είτε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας (ενσωματώνοντας το σε αυτές ), είτε μετά το τέλος αυτών ( με τίμημα βέβαια την επιστροφή μας στα πανεπιστημιακά έδρανα )... Για τη λήψη του πιστοποιητικού απαιτείται η παρακολούθηση επιπλέον 8-10 μαθημάτων ( παιδαγωγικά, διδακτικές κ.τ.λ ) με εξετάσεις ή εργασίες... Εξαιρούνται βέβαια αυτοί που προέρχονται από το Φ.Π.Ψ και οι δάσκαλοι... Αυτά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις... Τώρα αν και αυτός ο νόμος ( όπως πολλοί άλλοι ) μείνει μόνο στα χαρτιά ή αλλάξει... Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και τις νέες αποφάσεις...
Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν
πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
και αιώνιος για όσους αγαπούν.
Άβαταρ μέλους
Όθωνας
 
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: 23 Ιαν 2009, 16:54
Τοποθεσία: Ιστορικό-Αθήνα
Ευχαριστώ: 1

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ιστοριομανία » 06 Δεκ 2010, 18:37

 

Μέχρι το 2014 τουλάχιστον οι προσλήψεις θα γίνονται με βάση το ισχύον καθεστώς για την επάρκεια.

Ποιές σχολές έχουν παιδαγωγική επάρκεια μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου (3848/2010).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας μέχρι να ισχύσουν όσα προβλέπει ο νέος ν. 3848/2010 όσον αφορά το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας (δηλαδή μέχρι τουλάχιστον και το 2014 καθώς στο νόμο 3848/2010 διευκρινίζεται ότι για τον πρώτο και τον επόμενο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., δηλαδή για τον διαγωνισμό του 2012 και του 2014 δεν απαιτείται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας και θα ισχύσει ότι ίσχυε πριν από την ψήφιση του νόμου) οι σχολές που θεωρείται ότι έχουν παιδαγωγική επάρκεια είναι οι παρακάτω:

Τα πτυχία που αντικαθιστούν το πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) είναι τα κάτωθι:

α) Των Τμημάτων Α.Ε.Ι.:

-Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών (και Ειδικής Αγωγής)

-Δημοτικής Εκπαίδευσης (και Ειδικής Αγωγής)

-Επιστημών της Αγωγής ή Επιστημών Αγωγής Προδημοτικής Εκπαίδευσης ή Επιστημών της

Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κύπρου

-Φιλοσοφίας

-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

-Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών

β) Σχολής Νηπιαγωγών

γ) Παιδαγωγικής Ακαδημίας

δ) Διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακός τίτλος στις επιστήμες της Αγωγής και

ε) Καθηγητικών Σχολών.

Σημειώνεται ότι Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2, παρ. 5 του ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α΄), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 2 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267/τ. Α΄/20-11-2003), για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του ν. 1566/1985 και το άρθρο 19, παρ. 1 του ν. 3699/2008, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ61 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ71 Δασκάλων ΕΑΕ, και των κλάδων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, ΠΕ16 Μουσικής (ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 πτυχιούχων Πανεπιστημίων), ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ33 Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, ΠΕ40 Ισπανικής Γλώσσας και ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17 (άρθρο 8, παρ. 2 του ν. 3194/2003, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 18, παρ. 5 του ν. 3404/2005 (ΦΕΚ 260/τ. Α΄/17-10-2005), το άρθρο 1, παρ. 3 του ν. 3687/2008 και το άρθρο 39, παρ. 1 του ν. 3794/2009).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στο Φθινόπωρο του 2011 και πριν από την Άνοιξη του 2012 το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει τον 7ο Διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση. Θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός εκπαιδευτικών (αν εξαιρέσουμε τον Διαγωνισμό για τους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων που θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2010 ή στις αρχές του 2011) που θα πραγματοποιηθεί με όσα καθορίζει ο ν. 3848/2010, καθώς θα υπάρξει μεταβατική περίοδος (τα σχολικά έτη 2010/11 και 2011/12) στην οποία έχει οριστεί ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα νομοθεσία, και μετά τη μεταβατική περίοδο των δυο ετών, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και οι λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλύπτονται από όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). Το Α.Σ.Ε.Π. θα προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι διαθέτουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια..

Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:

ή α) Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι. σε αποφοίτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Tο πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται με απόφαση του οικείου Α.Ε.Ι., που εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη.

ή β) Με την κατοχή πτυχίου τμήματος Α.Ε.Ι., το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς του το αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το πρόγραμμα σπουδών αξιολογείται ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη. Ως προς την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ή γ) Με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων Α.Ε.Ι.

ή δ) Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής,

ή ε) Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίου της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ.) ή της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της πρώην Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.) ή της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Πηγές: alfavita.gr, paspif.gr
Άβαταρ μέλους
ιστοριομανία
 
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 08 Σεπ 2010, 12:52
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ' ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική Αθηνών
Ευχαριστώ: 3

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό FAIH24 » 14 Ιαν 2011, 19:17

Με τους φοιτητες αποφοιτους του Ιστορικου-Αρχαιολογικου τι γινεται ????
Άβαταρ μέλους
FAIH24
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2008, 21:23
Σχολή/Τμήμα: IΣΤΟΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ιστοριομανία » 14 Ιαν 2011, 19:27

Και εγώ αυτή την απορία έχω....
Άβαταρ μέλους
ιστοριομανία
 
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 08 Σεπ 2010, 12:52
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ' ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική Αθηνών
Ευχαριστώ: 3

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό FAIH24 » 14 Ιαν 2011, 22:07

Ti εννοεις ???? εγω τελειωσα φετος..δεν μπορω να παω να παρω την διδακτικη μου επαρκεια ???
Άβαταρ μέλους
FAIH24
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2008, 21:23
Σχολή/Τμήμα: IΣΤΟΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ιστοριομανία » 14 Ιαν 2011, 22:26

Αφού τελείωσες τώρα δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα. Έχεις δύο χρονιές το δικαίωμα να δώσεις ΑΣΕΠ, μια το 2012 και άλλη μια φορά το 2014. Μετά το πέρας αυτών των ετών θα χρειάζεται να αποκτήσει κανείς το πιστοποιητικό επάρκειας για να δώσει ΑΣΕΠ. Και εγώ περισσότερες απορίες έχω παρά μπορώ να διαφωτίσω κάποιον. Ξέρω μόνο ότι θα ισχύει μετά το 2014. Τώρα αν το τμήμα μας έχει την απαιτούμενη επάρκεια ή αν χρειάζεται η παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων για να την αποκτήσουμε, αυτό δεν το ξέρω. Μάλλον ναι όμως. Για παράδειγμα το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης έχει από μόνο του παιδαγωγική επάρκεια και δεν χρειάζεται να αποκτήσεις επιπλέον κατάρτιση, σε αντίθεση με τη δική μας σχολή. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα δούμε. Τώρα είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα....
Άβαταρ μέλους
ιστοριομανία
 
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 08 Σεπ 2010, 12:52
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ' ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική Αθηνών
Ευχαριστώ: 3

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό FAIH24 » 01 Φεβ 2011, 18:20

ΝΑ ρωτησω κατι ??? εμεις τωρα που τελειωσαμε πρεπει να παμε στο υπουργειο παιδειας να παρουμε την διδακτικη μας επαρκεια σωστα ???? τι πρεπει να εχουμε μαζι μας ???
Άβαταρ μέλους
FAIH24
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2008, 21:23
Σχολή/Τμήμα: IΣΤΟΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Poseidon 7 » 03 Μάιος 2011, 09:47

Προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδής, έστειλε σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας έγγραφο στο οποίο αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας, που θα πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι θέλουν να διοριστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτή την διαδικασία εξαιρούνται οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία. Να σημειωθεί ότι η κατοχή παιδαγωγικής – διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται, με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος σπουδών που είναι ειδικό γι΄αυτές τις περιπτώσεις και έχει διάρκεια έξι μηνών. Παρέχεται από πανεπιστημιακό τμήμα ή ομάδες συνεργαζομένων τμημάτων του ίδιου ή ακόμη και περισσοτέρων πανεπιστημίων
Άβαταρ μέλους
Poseidon 7
 
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 13 Οκτ 2009, 19:15
Τοποθεσία: Αγγλική Φιλολογία - Αθήνα
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ιστοριομανία » 21 Μάιος 2011, 17:40

Άβαταρ μέλους
ιστοριομανία
 
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 08 Σεπ 2010, 12:52
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ' ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική Αθηνών
Ευχαριστώ: 3

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό rosebleed » 26 Μάιος 2011, 10:30

επειδη μπερδευτηκα, εγω ας πουμε που υπολογιζω οτι θα τελειωσω το φεβρουαριιο του 2012 τι πρεπει να κανω για να περασω ΑΣΕΠ??οεο??
Άβαταρ μέλους
rosebleed
 
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009, 13:02
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Bella Ciao! » 26 Μάιος 2011, 13:06

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.............
Por lo que no se dice...pero se siente...
Άβαταρ μέλους
Bella Ciao!
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1399
Εγγραφή: 19 Ιουν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Αρχαιολογικό
Ευχαριστώ: 2

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Marilenou » 18 Μάιος 2012, 14:57

Αφου αναφέρεται οτι και οι καθηγητικές σχολές ανήκουν σε εκείνες που έχουν παιδαγωγική επάρκεια!!Το Ιστορικό δεν ανήκει σε αυτές ???
Άβαταρ μέλους
Marilenou
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 05 Ιουν 2011, 15:24
Ευχαριστώ: 0

Re: Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό marggie » 18 Μάιος 2012, 15:04

εγώ είμαι από το φιλολογικό και τις προάλλες που πήρα στη γραμματεία μία κοπέλα μου είπα πως επειδή όλα είναι ρευστά ακόμα να ακολουθήσω τις μέχρι τώρα προυποθέσεις για το πτυχίο και μόλις έχουν κάτι σίγουρο θα μας ενημερώσουν..
Άβαταρ μέλους
marggie
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 15 Μάιος 2010, 16:48
Τοποθεσία: πειραιάς
Σχολή/Τμήμα: φιλολογικό
Ευχαριστώ: 1

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό rosebleed » 28 Αύγ 2013, 17:07

παιδια?? γνωριζει κανεις τιποτα νεοτερο σχετικο με την παιδαγωγικη επαρκεια???βοηθειααααααα
Άβαταρ μέλους
rosebleed
 
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009, 13:02
Ευχαριστώ: 0

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό elenitsa234 » 29 Αύγ 2013, 17:00

κι εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση απλα επειδη δεν βρισκω αντιστοιχη ενοτητα θα ρωτησω εδω...υπαρχει καποια ιστοσελιδα που να μπορουμε να ενημερωθουμε οι πτυχιουχοι για προσληψη σαν αναπληρωτες ή ωρομισθιοι στη δευτεροβαθμια?έχουμε κι εμεις απο ιστορικο-αρχαιολογικο το δικαιωμα να κανουμε αιτηση σαν φιλολογοι..ετσι δεν ειναι??
μακρυά απο κάθε τι άγονο...
Άβαταρ μέλους
elenitsa234
 
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 19 Μαρ 2008, 14:58
Τοποθεσία: ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ευχαριστώ: 0

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gorgonokoritso » 29 Αύγ 2013, 17:04

η προθσμια για αιτησεις βασικα εληξε
παρ'ολα αυτα μπορεις να δεις την προκηρυξη εδω
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9 ... E%9E%CE%A1
προς το τελος εχει ενα παραρτημα που λεει ποια πτυχια δεχονται
τσεκαρε το εκει
don't chase.... replace!!!

α ρε σακου..........
Spoiler:
sakuJo έγραψε: we'll meet again my love, even in outer space... :sadbye:
Άβαταρ μέλους
gorgonokoritso
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 9925
Εγγραφή: 01 Οκτ 2009, 16:44
Ευχαριστώ: 43

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό rania91 » 29 Αύγ 2013, 17:39

για την παιδαγωγική επάρκεια το μόνο κάπως σχετικό που έχω βρει είναι αυτό:
Μέχρι και τον μεθεπόμενο Α.Σ.Ε.Π. (βλ. 3848/2010,άρθρο 9,παρ. 6.) αναγνωρίζεται μεταβατικά η Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια σε καθηγητικές σχολές (π.χ. μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λ.π.), κάτι το οποίο θα καταργηθεί μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου, οπότε και οι λεγόμενες καθηγητικές ειδικότητες θα πρέπει να πιστοποιήσουν την Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια, σύμφωνα με το 3848/2010,άρθρο 2,παρ. 3.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B5%CE ... z2dNBeC2iI
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebookhttp://www.alfavita.gr/arthra/% ... E%B9%CE%B1
και για την αποκτηση πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας:
http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%80%CF ... E%B7%CE%BD
"Τα πιο ερωτικά ραντεβού είναι εκείνα με την Ιστορία"
Άβαταρ μέλους
rania91
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 5329
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Salem
Σχολή/Τμήμα: Ιστορικό
Ευχαριστώ: 82

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό rosebleed » 05 Σεπ 2013, 14:34

να σαι καλα για την αμεση ανταποκριση...
μηπως ξερεις να απαντησεις και στο εξης ερωτημα??
με αυτους που τελειωσαν τη σχολη το 2013, τι γινεται??εαν δε λαβουν μερος στον ασεπ του 2014 θα πρεπει να παρακολουθησουν τα μαθηματα για την παιδαγωγικη επαρκεια???
και επιπλεον, εμας του ιστορικου αρχαιολογικου δεν μας αναφερουν πουθενα..υπαγομαστε στους φιλολογους???
Άβαταρ μέλους
rosebleed
 
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009, 13:02
Ευχαριστώ: 0

Παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό rania91 » 05 Σεπ 2013, 15:06

ναι, ειναι μέσα στις καθηγητικές σχολές!

για το πρώτο δεν ξέρω..μαλλον θα ισχύει αυτό που λες! Αλλά νομιζω ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά!
"Τα πιο ερωτικά ραντεβού είναι εκείνα με την Ιστορία"
Άβαταρ μέλους
rania91
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 5329
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010, 13:51
Τοποθεσία: Salem
Σχολή/Τμήμα: Ιστορικό
Ευχαριστώ: 82

Επόμενο


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Ιστορικού Αρχαιολογικού

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες